Početna - IZDVOJENO - Glavni vod oštetio zgradu, Hep ne prihvaća odgovornost
foto: web

Glavni vod oštetio zgradu, Hep ne prihvaća odgovornost

Pročelje zgrade u Baštijanovoj ulici 45 na Kozali, koju je tijekom prošlogodišnje olujne bure oštetio glavni HEP-ov vod, još uvijek nije sanirano i predstavlja pravu opasnost za prolaznike. Pukotine se nalaze na vrhu krova, sve to izgleda kao da će svaki tren jedan dio fasade a i krova, kliznuti na pločnik.

Jak vjetar odlomio je komad stabla koji se nalazio preko ceste, odlomljeni dio je pao na vod. Budući da je vod bio pričvršćen na konzolu odnosno nosač koji se nalazio na zgradi, uslijed opterećenja stabla sve je u jednom trenutku puklo. Tada je na pločnik palo oko tonu materijala te su na zgradi nastala oštećenja.

Vatrogasci su ogradili taj dio ulice sigurnosnim trakama, ali nakon kratkog vremena netko ih je skinuo. Upravitelj zgrade je u nekoliko navrata pisao HEP-u s namjerom da se što prije pristupi obnovi, no bez rezultata, odgovor nikad nije zaprimljen. Tako velike štete ne pokriva polica osiguranja, utvrđeno je da je glavni uzrok oštećenja nosač glavnog voda te da bi HEP trebao prionuti na posao. HEP je poslao dopis u kojem se ta tvrtka ne navodi kao odgovornim za nastalo oštećenje, a zahtjev za sanacijom smatraju neosnovanim.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...