Početna - IZDVOJENO - Glogoški: Čovjeku su ponudili kredit za stan ako zapali šator
glogoški
Foto: najnovijevijesti

Glogoški: Čovjeku su ponudili kredit za stan ako zapali šator

Branitelji i invalidi Domovinskog rata danas su se okupili u šatoru u Savskoj 66 kako bi obilježili godinu dana od njegova postavljanja, a samo s jednim ciljem, zbog napada na dostojanstvo Domovinskog rata i na branitelje Vlade u odlasku.

Iako im Vlada nije ispunila niti jedan od zahtjeva, a premijer ih je ignorirao više od 200 dana za bilo kakav razgovor, branitelji su opstali i prepoznali, kako su rekli, neprijatelje ovoga naroda, a to su “ovi koji sjede u foteljama ministra i premijera”, piše Direktno hr.

“Zadovoljni smo što smo nakon godinu dana pokazali hrvatskom narodu da je ono što smo govorili istina, a ne laž. Ova Vlada i ministri uništili su vojsku i policiju, sve ono što je nacionalno, a do danas nisu pozvali na odgovornost onoga tko je pozvao policiju na branitelje na Trgu sv. Marka. Jasno je da premijer i ovi u Vladi ne vole hrvatski narod. Došao nam je čovjek i rekao: ‘Nudili su mi stambeni kredit da zapalim šator u Savskoj 66′”, rekao je Đuro Glogoški danas okupljenima u šatoru i poručio javnosti: “To je pitanje koje trebate postaviti premijeru”.

Naglasio je kako se nemaju namjeru maknuti iz Savske 66 nakon 8. studenog, dok im se ne ispune tri sada već jako dobro znana zahtjeva.

“Maknut ćemo se kad se smijene troje ljudi – Matić, Glavašević i Nađ. Vjerujemo da će 8. studenog hrvatski narod svojim izborom ispuniti ovaj zahtjev i maknuti ovo troje ljudi, a drugi i treći zahtjev morat će ispuniti nova Vlada, bez obzira tko to bio. Nova Vlada će se morati pobrinuti i javno iznijeti što su to hrvatski nacionalni interesi”, rekao je Glogoški.

Na novinarsko pitanje hoće li branitelji javno podržati neku političku stranku, i tu je Glogoški bio vrlo jasan: “Mi hrvatski branitelji nećemo pružiti javnu potporu niti jednoj političkoj stranci. Ono što hrvatski narod bude odlučio, mi ćemo ih podržati. Razgovarao sam i s predstavnicima Domoljubne koalicije i sa svim ostalim koji su htjeli o našem sudjelovanju na listama, jedino nisam s Tomislavom Karamarkom”, bio je kategoričan Glogoški.

Hrvatski branitelji i danas su poručili da ostaju u Savskoj 66 dok se ne ispune njihovi zahtjevi te da su spremni razgovarati s onima koji dođu na vlast 8. studenog o čemu će odlučiti hrvatski narod.

“Tko želi spasiti Hrvatsku i njezinu budućnost, spremni smo ga podržati i biti uz njega i želimo svima jasno staviti do znanja, ali i zahvaliti hrvatskom narodu što su podržali pokret 100 posto za Hrvatsku i što je šator u Savskoj 66 postao simbol otpora nepravdi”.

Predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba Ante Tandara uručio je Đuri Glogoškom, Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću plakete kao simboličan znak zahvale svim braniteljima invalidima Domovinskog rata što su izdržali 365 dana ignoriranja Vlade u odlasku.

“Nemojte se bojati, hrvatski branitelj su uz vas, mi želimo svjetlu budućnost za našu djecu”, uputio je javnu poruku Đuro Gogoški koji se ujedno zahvalio i svim braniteljima iz dijaspore i BiH.

S pozdravom “Budućnost Hrvatske je jedino kroz zajedništvo” uz buran pljesak završila je obljetnica danas u šatoru u Savskoj 66.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...