Početna - IZDVOJENO - Glogoški poziva policiju da otkaže poslušnost
glogoski
Fhto: Patrik Macek/PIXSELL

Glogoški poziva policiju da otkaže poslušnost

Poslije podneva dio prosvjednika probio je policijski kordon u Ćirilometodskoj ulici i dotrčao do crkve sv. Marka, gdje od četvrtka prosvjeduje skupina branitelja na čelu s Đurom Glogoškim i Josipom Klemmom. Prosvjednici su u Ćirilometodskoj ulici i kod Kamenitih vrata maknuli metalne ograde koje je postavila policija, nakon čega je pedesetak njih kod Starogradske vijećnice probilo kordon i trčeći stiglo na Markov trg, gdje su stali uz crkvu.

Javni poziv šefa oporbene stranke da nije dobro da se primjenjuje zakon na jednu društvenu skupinu ništa drugo nego državni udar. Isto tako kada čelnik te društvene skupine poziva redarstvene snage jedne zemlje da se pridruže bezakonju također je državni udar. Upravo je to ono što se događa trenutno u Hrvatskoj. Naime, šef HDZ-a Tomislav Karamarko pozvao je da se na branitelje ne primjenjuje zakon, dok je Đuro Glogoški pozvao policajce da otkažu poslušnost i da prijeđu na njihovu stranu. – Obraćam se hrvatskoj policiji, otkažie poslušnost, nemojte da hrvatske majke opet plaču – rekao je. Istaknuo  je kako želi razgovor s predsjednikom Sabora, Vlade i Predsjednicom Republike.

– Sve ovisi o njima. Mi ostajemo na pozicijama na kojima jesmo. Ako bude razgovora, razgovarat ćemo pa ćemo vidjeti – rekao je Glogoški.

Državni udar je naziv za protivustavnu i protivzakonitu smjenu nositelja vlasti u nekoj državi.  Za cilj udar nema radikalnu izmjenu političkog uređenja, nego isključivo preraspodjelu vlasti unutar već postojećeg političkog sistema.

Do daljnjeg je u potpunosti obustavljen promet motornih vozila preko Gornjeg grada, od raskrižja Mesnička-Streljačka do Ilirskog trga. Obilazni pravci su Tuškanac – Cmrok – Jurjevska – Mlinarska – Gupčeva zvijezda na sjevernoj strani, odnosno Gundulićeva – Ilica – Britanski trg na južnoj strani. U široj zoni se promet odvija bez posebnih zastoja, izvijestili su iz policije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...