Početna - IZDVOJENO - Google predstavio novi automobil koji vozi sam
google auto
foto: web

Google predstavio novi automobil koji vozi sam

Na Code Conference predstavljen je novi Googleov samovozivi automobil, drugačiji nego što smo navikli vidjeti do sada. Naime, ovaj automobil ne treba nikakvu interakciju od strane čovjeka, zato nema volan niti papučicu za gas odnosno kočnicu, no ima jedan gumb koji trebate pritisnuti kako bi automobil krenuo.

Ovaj je automobil u osnovi je vrlo “basic”, jer iz Googlea žele da se ljudi prilagode čim je brže moguće, pa tako unutar njega možete pronaći samo dva sjedala i ekran koji vam pokazuje kartu vašeg puta. Automobil je izrađen s fokusom na sigurnost, pa su tako na njega ugrađeni senzori koji paze “mrtvi kut”, a zahvaljujući visokoj tehnologiji, senzori mogu detektirati objekte na udaljenosti većoj od dva nogometna igrališta i to u svim smjerovima. Za sada će automobil imati najveću brzinu od 40 km/h.

Kompanija planira izraditi stotinjak ovakvih automobila koji će se zatim testirati tijekom ovog ljeta. Ti testni primjerci za sada će imati volan i papučice. Nakon testiranja, Google će pokrenuti mali pilot program koji će trajati nekoliko godina. Google bi se mogao povezati s Uber servisom koji služi za “najam” automobila, ili bi mogao izraditi vlastiti servis sličan Uberu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...