Početna - TEHNOLOGIJA - GOOGLE UVODI STROŽU KONTROLU APLIKACIJA

GOOGLE UVODI STROŽU KONTROLU APLIKACIJA

Mnoge korisnike mobilnih uređaja koji koriste Android sustav ovih dana je ugodno iznenadila vijest koja stiže iz Googla


Naime tehnološki div Google najavio je da će strože kontrolirati prikupljanje osobnih podataka od strane mnogobrojnih aplikacija koje su dostupne u njihovoj internet trgovini Google Play.
To se ponajprije odnosi na informacije o lokaciji korisnika koju su brojne aplikacije do sada ne smetano prikupljale i time kršile pravo na zaštitu osobnih podataka korisnika. Od sada će sve aplikacije koje su u pozadini imale mogućnost praćenja vaše lokacije dobiti nova ograničenja, a kroz provjeru bi se trebalo utvrditi da li su nekoj aplikaciji doista neophodni podaci o vašoj lokaciji. Postupak provjere aplikacija trebao bi onemogućiti zloupotrebu osobnih podataka korisnika, te pružiti bolju zaštitu.
Najavljeno je da će se nove promjene početi primjenjivati za sve nove aplikacije od 3. kolovoza, a za sve ostale aplikacije općenito pa i one samog Google-a od 3. studenog ove godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obavijest o javnom savjetovanju o Prijedlogu Proračuna za 2021. godinu i projekcija za 2022. i 2023. godinu

Pozivamo Vas da sudjelujete u otvorenom savjetovanju u donošenju Prijedloga Proračuna Grada Kastva za 2021. godinu i projekcija za 2022. ...