Početna - IZDVOJENO - Gorovo postaje parking?
gorovo
foto: web

Gorovo postaje parking?

Nešto se čudno dešava s Opatijom. Najprije devastacija hotela Kvarner, zatim naplata za Učku, ukidanje City Busa, problemi sa plažama, a sada još i pretvaranje Gorova u parking?

Prostor Gorova bi trebao biti otvoreno i besplatno igralište, kao što je nekada i bio. Prostor je idealan za podzemnu garažu na kojoj bi bilo otvoreno igralište, ali dok se to ne ostvari on bi trebao biti igralište a ne parking pod naplatom.

Opatija nema niti jedno otvoreno igralište, jedino što u Opatiji postoji jest školsko igralište koje ne može zadovoljiti potrebu za jednim ovakvim javnim prostorom.

Pretvaranje Gorova u parking pod naplatom ne radi se zbog građana ili javnog interesa. Ovaj parking se želi zbog proračuna jer će ga voditi gradska firma “Opatija 21”, i što će njime jako zadovoljan biti hotel Bristol jer hotel nema parkirnih mjesta, te će mu odlično doći ovaj parking.

Ako to zaista treba hotelu Bristolu, ponuđeno im je da investira u izgradnju podzemne garaže na kojoj će biti otvoreno igralište, to bi bio pravi posao u interesu stanovnika Opatije.

Svi Opatijci jako dobro znaju što je Gorovo, i koliko je generacija tamo odraslo. Građanima ne treba parking pod naplatom na Gorovu, njima treba javan prostor kao što je igralište pošto nema niti jedan u gradu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...