Početna - IZDVOJENO - Grabar-Kitarović HDZ-ova predstavnica na predsjedničkim izborima
foto: web

Grabar-Kitarović HDZ-ova predstavnica na predsjedničkim izborima

Kolinda Grabar-Kitarović i Željko Reiner, prenosi Jutarnji list, kandidati su o kojima vodstvo HDZ-a ozbiljno razmišlja da da se suprotstave Ivi Josipoviću na predsjedničkim izborima.

Bivša ministrica vanjskih poslova i aktualna pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, kojoj mandat u NATO-u traje do 1. srpnja, bit će i nositeljica HDZ-ove liste na EU izborima. Drugi izbor je akademik i potpredsjednk Sabora Željko Reiner.

– Službene odluke još nema, ali je točno da računamo na Kolindu Grabar-Kitarović, a ako se okolnosti promijene, na Reinera – potvrdio je izvor iz HDZ-a za Jutarnji list.

– Obnašala je brojne funkcije, bila ministrica, veleposlanica u SAD-u, sad je u NATO-u… Ima veliko političko i diplomatsko iskustvo, obrazovana je, sposobna, govori nekoliko jezika, a uz to je i žena, što može biti prednost – rekli su za Kolindu Grabar u HDZ-u.

Za Kolindu Grabar-Kitarović veže se samo jedna afera – ona kada je, kao veleposlanica u SAD-u, nedopušteno koristila službeni automobil u privatne svrhe.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...