Početna - IZDVOJENO - Grad Kastav pomogao teško bolesnoj sugrađanki
Kastav
web

Grad Kastav pomogao teško bolesnoj sugrađanki

Grad Kastav pokazao je svoju humanu notu i pomogao teško oboljeloj sugrađanki.

Naime, gradonačelnik Grada Kastva Ivica Lukanović posjetio je Nediljku Lukić kojoj je u domu ugrađen SERVUS sustav. Sredstva za nabavku sustava prikupljena su u ožujku 2013.g. na donatorskoj večeri, u organizaciji Grada Kastva s ciljem implementacije SERVUS sustava teško oboljeloj građanki Kastva.

Grad Kastav prepoznao je vrijednost SERVUS elektroničkog sustava te odlučio prikupiti novčana sredstva za primjenu Servus sustava u domu teško oboljele gospođe Lukić, koja zbog teške neurološke bolesti nije u mogućnosti samostalno se kretati svojim domom već je ovisna o stalnoj pomoći svojih bližnjih.
SERVUS je elektronički sustav koji korisniku omogućava da pomoću glasovnih naredbi upravlja svojim domom. Iako se često naziva osobnim elektroničkim pomoćnikom, Servus nije robot, to je sustav koji se sastoji od brojnih elektroničkih uređaja. Glavni dio sustava je centralna Servus jedinica koja može razgovarati s korisnikom i davati naredbe drugim uređajima koji kontroliraju kućne aparate i uređaje.

izvor: kastav.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Rezultati upisa u Dječji vrtić Opatija za pedagošku godinu 2022./23.

Na listama su također naznačeni planirani datumi polaska djece u vrtić odnosno na prilagodbu u rujnu kako bi se ona mogla odvijati ...