Početna - IZDVOJENO - Grad Opatija i ove godine financira rad pomoćnika u nastavi
nastava

Grad Opatija i ove godine financira rad pomoćnika u nastavi

Grad Opatija i ove školske godine osigurat će financiranje rada  pomoćnika u nastavi za šestoro djece s posebnim potrebama s područja Opatije.

Ovaj program Grad Opatija provodi pet godina i jedan je među prvim jedinicama lokalne samouprave koji ga je uveo u praksu.

Gradonačelnik Ivo Dujmić danas je izrazio svoje neugodno iznenađenje zbog informacije da je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odbilo sufinancirati rad  pomoćnika u nastavi za predloženo četvoro djece s područja Opatije, sukladno propisanim kriterijima resornoga Ministarstva.

Na području grada je šestoro djece s posebnim potrebama, dok je resornome ministarstvu, sukladno uvjetima, bio poslan prijedlog za četvoro njih.

Gradonačelnik je uputio i pismeni prigovor na adresu mjerodavna Ministarstva, u kojem traži dodatna i precizna pojašnjenja zbog čega su donijeli takvu odluku i odbili sufinanciranje rada pomoćnika u nastavi na području Opatije.

Gradonačelnik još jednom ističe da će, bez obzira na stav Ministarstva, Grad Opatija i dalje, kao i do sada, omogućiti rad  pomoćnika u nastavi za svih šestoro učenika koji imaju potrebu za takvim praćenjem nastavnog procesa.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...