Početna - IZDVOJENO - Grad Opatija i sljedeće školske godine pomaže u nabavci udžbenika
udžbenici
foto: web

Grad Opatija i sljedeće školske godine pomaže u nabavci udžbenika

Opatija će se tako pridružiti praksi mnogobrojnih europskih zemalja gdje učenici na početku školske godine dobivaju udžbenika koje na kraju školske godine moraju vratiti.

Kako bi učenicima i roditeljima pomogli u nabavci udžbenika za obvezne predmete te rasteretili njihov kućni budžet, Grad Opatija će i za sljedeću školsku godinu, a organiziranim prikupljanjem ovogodišnjih školskih udžbenika, osigurati učenicima osnovne škole s prebivalištem na području Grada Opatije besplatne školske udžbenike i radne bilježnice za obvezne predmete, ali uz uvjet da vrate prošlogodišnje.

Ova se gradska odluka odnosi na sve učenike s prebivalištem na području Grada Opatije, neovisno koju osnovnu školu pohađaju – u Opatiji, Lovranu ili negdje drugdje.

Učenici koji ne vrate cijeli komplet obveznih udžbenika neće moći ostvariti pravo na dodjelu kompleta udžbenika za obvezne predmete i nabavu radnih bilježnica za sljedeću školsku godinu, odnosno pravo na sufinanciranje srednjoškolskih udžbenika u visini od 750 kuna koje će imati učenici sada osmih razreda.

Nakon što se vrate udžbenici, škola će utvrditi broj nedostajućih udžbenika i radnih bilježnica te popis dostaviti gradskom odjelu koji će ih tijekom ljeta nabaviti te će učenike kompleti za obvezne predmete dočekati u školama na početku školske godine. Iznimka su učenici koji pohađaju ostale osnovne škole, dakle one izvan Opatije i Lovrana, a kojima će se udžbenici sufinancirati u visini od 300 kuna za niže te 500 kuna za više razrede, kao i komplet radnih bilježnica za obvezne predmete, a koje će nabaviti Grad Opatija.

Nabava nedostajućih udžbenika i radnih bilježnica financirat će se i proračuna Grada Opatije, a prikupljanje udžbenika provest će se u suradnji opatijske osnovne škole i gradskog Upravnog odjela za financije i društvene djelatnosti.

Detaljne informacije o mjestu i vremenu preuzimanja prošlogodišnjih udžbenika objavit će se na vrijeme i to na mrežnim stranicama Grada Opatije, a i roditeljima će se na kućnu adresu uputiti obavijest.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Udari bure do 163 km/h na Kvarneru, zabijelio se Platak

Poremećaj koji se premješta preko naših krajeva donio je puno vjetra i za sada malo oborina. Bura je ojačala u ...