Početna - IZDVOJENO - Grad Opatija pomaže roditeljima u nabavci udžbenika
udžbenici
foto: web

Grad Opatija pomaže roditeljima u nabavci udžbenika

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo novi Katalog obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, s novim naslovima i izmijenjenim izdanjima, s jedinstvenim pravopisom koji su lakši te manjeg formata.

Kako bi se učenicima i roditeljima pomoglo u nabavci u cilju da se rasterete njihovi kućni budžeti, Grad Opatija odlučio je sufinancirati nabavku udžbeničkih kompleta za školsku godinu 2014/2015, za što su Proračunom osigurana sredstva.

Grad Opatija će tako financirati nabavu cjelokupnog udžbeničkog kompleta za učenike sa prebivalištem, na području Grada Opatije koji su korisnici prava na besplatnu marendu ili produženi boravak prema Odluci o socijalnoj skrbi i zdrastvenoj zaštiti prema čemu se uz zahtjev za sufinanciranje udžbenika podnosi i zahtjev za ostvarivanje prava na besplatnu marendu ili produženi boravak.

Ostalim učenicima s područja Grada Opatije sufinancirat će se nabava udžbeničkog kompleta u određenom iznosu prema razrednim kategorijama, 1.-4. razred – 300 kuna i 5.-8. razred 500 kuna.

Rok za podnošenje zahtjeva je 18. srpanj 2014. godine, a suglasnosti se mogu podignuti od 01. kolovoza 2014. godine.

Kako će ovi udžbenici biti u uporabi i sljedećih godina, mole se učenici i roditelji da udžbenike čuvaju te da ih krajem školske godine vrate kako bi se i sljedećih godina mogli koristiti putem razmjene koja će biti organizirana kao i prošlih godina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Sloveniju će se u nekim slučajevima smjeti i bez PCR testa

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za ...