Početna - IZDVOJENO - Grad Opatija ponavlja natječaj za komunalnog redara zbog slabog interesa
madona-opatija
Foto: FreePix.biz

Grad Opatija ponavlja natječaj za komunalnog redara zbog slabog interesa

Grad Opatija raspisao je pred kraj mjeseca travnja dva natječaja, i to Javni poziv za prijam polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa i Oglas za prijam u službu komunalnih redara na određeno vrijeme od 5 mjeseci.

Na javni poziv za stručno osposobljavanje, od traženih osam osoba, svega dvije prijavljene osobe ispunjavaju tražene uvjete. Što se tiče potrebe za komunalnim redarima na određeno vrijeme tražile su se tri osobe, a primljene su dvije, dok su ostali kandidati, koji su bili na testiranju- odustali.

Napominjemo da je tijekom provedbe ovih postupaka  uočen slabi interes – osobito sa opatijskog područja – za popunjavanjem radnih mjesta komunalnog redara u gradskoj upravi, za koje plaća iznosi oko 5.500 kuna.  Mjesečna naknada za stručno osposobljavanje, koje traje godinu dana što se vrednuje kao godina dana radnog staža, iznosi 2.400 kuna, uz troškove prijevoza, no i ovdje je uočen relativno slab interes.

Oba natječaja Grad Opatija će uskoro ponovno raspisati i objaviti na mrežnim stranicama Grada, kao i na oglasnoj ploči, te na Zavodu za zapošljavanje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Pogledajte sve liburnijske pustove

Uz pusta Njurgala ispred Mrkata obješeni su i pusti u ostalim dijelovima Opatije i okolice, naše oko kamere zabilježilo je ...