Početna - IZDVOJENO - Grad Rijeka dodijelio 47 stipendija sportašima

Grad Rijeka dodijelio 47 stipendija sportašima

Svečanim činom potpisivanja ugovora o stipendiranju vrhunskih riječkih sportaša u trokutu između Grada Rijeke, Riječkog sportskog saveza i samih sportaša, 47 vrhunskih riječkih sportaša jučer je službeno steklo pravo na mjesečnu stipendiju, visina koje ovisi o kategoriji u koju su svrstani po vrijednosti svojih rezultata.

U ovim teškim vremenima svaka financijska pomoć je dobrodošla tome svjedoči i gradska vijećnica koja je jučer bila pretijesna za sve sportaše i predstavnike klubova.

Program financiranja u Rijeci ide još od bivše države, teško je reći točan broj sportaša koji su u posljednjih dvadesetak godina primali stipendiju, prosječno godišnje pravo na stipendiju steklo je osamdesetak sportaša te tako broj dolazi do 1600 sportaša sa sjajnim rezultatskim ostvarenjima na svjetskim i europskim prvenstvima te olimpijskim igrama.

Grad Rijeka u posljednjih dvadesetak godina izdvojio je više od dvadeset milijuna kuna za stipendije sportaša te je ove godine u tu svrhu u proračunu osigurano 890 tisuća kuna. Mjesečne stipendije se protežu u rasponu od 2400 kuna i 400 kuna. Pravo na 2400 kuna ostvaruju sportaši iz prve kategorije ako dolaze iz pojedinačnog sporta, iznos od 1000 kuna primat će sportaši iz druge kategorije a 400 kuna primat će iz treće kategorije. Trajanje naknade ovisi o postignutim rezultatima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...