Početna - IZDVOJENO - Grad Rijeka izdvojio gotovo dva milijuna kuna za desetak zdravstvenih programa
rijeka
Grad Rijeka

Grad Rijeka izdvojio gotovo dva milijuna kuna za desetak zdravstvenih programa

Tri ugovora o financiranju programa i projekata u zdravstvenoj zaštiti, potpisana su danas u salonu Grada Rijeke. Potpisao ih je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel s predstavnicima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Doma zdravlja i Doma za starije osobe Kantrida.

Za programe i projekte tih ustanova Grad će ove godine izdvojiti milijun i 955 tisuća kuna. Riječ je o desetak programa, od tečajeva za trudnice i mobilnih palijativnih timova do kontrole razmnožavanja komaraca i praćenja koncentracije peluda te klubova starijih odoba i pomoć u kući. Detaljnije o projektima koji će biti financirani potražite na internetskim stranicama Grada Rijeke.

Samo u posljednjih pet godina iz proračuna Grada Rijeke za programe i projekte Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije i Doma za starije osobe Kantrida izdvojeno je ukupno 10,7 milijuna kuna. Grad Rijeka financira i programe drugih zdravstvenih i socijalnih ustanova, zatim Gradskog društva Crveni križ te zdravstvene ili socijalne projekte udruga. Riječ je, među ostalim, o izdvajanjima za projekte Sveučilišta u Rijeci, Medicinskog fakulteta, Caritasovog doma za žene i djecu Sv. Ana, Centra za rehabilitaciju “Fortica” iz Kraljevice, Dnevnog centra za rehabilitaciju “Slava Raškaj” ili pak Doma za odrasle osobe “Turnić”. Grad je osigurao i sredstva za Centar za profesionalnu rehabilitaciju Rijeka, za Dječji dom Tić te za Psihijatrijsku bolnicu Lopača. Tako se u 2016. za programe i projekte u zdravstvu i socijalnoj skrbi izdvaja gotovo 17 milijuna kuna iz gradskog proračuna.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...