Početna - IZDVOJENO - Grad Rijeka osigurao 125 tisuća kuna potpore za organizaciju biciklističke utrke Tour of Croatia
Tour of Croatia

Grad Rijeka osigurao 125 tisuća kuna potpore za organizaciju biciklističke utrke Tour of Croatia

Biciklistička utrka “Tour of Croatia” – pod sloganom “Utrka kroz prirodne ljepote” – sve je bliže: od 19. do 24. travnja, kroz šest etapa, biciklisti će prevaliti više od tisuću kilometara kroz 12 gradova, nacionalne i parkove prirode, kroz stotinu mjesta – dijelom i u Primorsko-goranskoj županiji.

Zato su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka te Turistička zajednica Kvarnera i Grada Rijeke osigurali 275 tisuća kuna, posebno da bi “Kraljevska etapa” od Crikvenice do vrha Učke Vojaka, na 122 kilometra, bila više nego kraljevska, a publici poziv i red – 22. travnja.

Crikvenica, Novi, Bribir, Križišće, Kraljevica, pa uspon na Gornje Jelenje, pa karavana preko Korza u Opatiju, i onda poslastica koja vodi do krune: posljednja tri kilometra penjanja na Učku.

A slika će u cijeli svijet, doslovce: Eurosport i suradnici, u 54 zemlje Europe plus Ukrajina i Rusija, obje Amerike, Kanada, Novi Zeland, Afrika, Kina, Australija, Ujedinjeni Arapski Emirati…

“Više od 300 milijuna kućanstava na šest kontinenata”, kaže Ivan Črnjarić iz tvrtke Top sport events. “Ove godine smo, za razliku od lani, pokrili sve. Lani je to bila samo Europa, a u drugoj godini smo prešli na cijeli svijet. Idemo na sve kontinente, a u budućnosti će to biti još više”, kaže Črnjarić.

Fenomenalno: 168 biciklista, 21 ekipa, čak pet vodećih timova u svijetu, najbrži sprinter na kugli Mark Cavendish… Za turizam i biciklizam u Hrvatskoj, bolje reklame i nije moglo biti.

Grad Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke osigurali su 125.000 kuna potpore organizatorima biciklističke utrke Tour of Croatia, u sklopu koje će se biciklisti Kvarnerom proći  22. travnja 2016. godine. Iznos od 150.000 kuna osigurali su i Primorsko-goranska županije i Turistička zajednica Kvarnera.
Organizator utrke Vladimir Miholjević zahvalio se na podršci naglasivši da je Kraljevsku etapu smjestili na Kvarner jer je idealna ne samo za profesionalne bicikliste, već i za rekreativce.

Biciklistička utrka Tour of Croatia pod sloganom „Race through the natural beauty”, održavat će se od 19. do 24. travnja 2016. godine na području Republike Hrvatske u 6 etapa, a velika je novost da će na ovogodišnjem izdanju nastupiti timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI), kao i neke od trenutno najvećih svjetskih biciklističkih zvijezda.

Tour of Croatia događanje je kojem je sportska arena cijela Hrvatska, utrka se održava na više od 1000 kilometara, uključeno je 12 gradova domaćina, a prolazi kroz više od 100 mjesta, s više od 500 minuta televizijskog prijenosa uživo. Utrka ove godine počinje u Osijeku, a izravno će je prenositi HRT i Eurosport, a prijenos će emitirati i brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

Na području Primorsko-goranske županije vozit će se Kraljevska etapa 22. travnja 2016. godine. Start je u Crikvenici, a biciklisti voze kroz Novi Vinodolski, Bribir, Kraljevicu, Gornje Jelenje, Rijeku i Opatiju sve do cilja na vrhu Učke, na Vojaku. Novost u odnosu na prošlu godinu je da utrka prolazi kroz samo Korzo gdje će biti kontrolni cilj uz organizaciju prigodnog programa.

Prvi Tour of Croatia održan je 2015. godine. Utrka je trajala 5 dana, a ukupni pobjednik od 160 natjecatelja bio je Maciej Paterski. Kao i prošle godine, nastupit će ukupno 168 biciklista u 20 timova, no uz natjecateljsku komponentu, Tour of Croatia je i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova, nacionalnih parkova i regija kroz koje prolazi. Manifestacija je to koja želi postati važan dio ukupne turističke ponude te jedan od glavnih motiva za razvoj cikloturističke ponude i dolazak cikloturista te dodatnog unaprjeđenja imidža Hrvatske u svijetu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...