Početna - IZDVOJENO - Grad Rijeka sufinancira dva lokalna medija
kanal ri
foto: web

Grad Rijeka sufinancira dva lokalna medija

Prema istraživanju o financiranju medija iz proračuna, u suradnji s Balkanskom istraživačkom mrežom u Beogradu koje je u Hrvatskoj obuhvatilo šesnaest gradova i petnaest županija, Grad Rijeka je peta lokalna samouprava po iznosu financiranja lokalnih medija s oko 2,2 milijuna kuna namijenjenih u tu svrhu dok je Kanal Ri na drugom mjestu prema iznosu sredstava iz proračuna budući da na taj način ostvaruje prihod od preko 3,5 milijuna kuna.

Gledajući po broju stanovnika, Rijeka (16 kn po stanovniku) ima slična izdvajanja kao i Zagreb (18 kn prema stanovniku). No, dok su u Zagrebu ta sredstva raspoređena na čak trideset medija, u Rijeci na novac iz proračuna mogu računati samo dva – Novi list i Kanal Ri.

Kanal Ri, regionalna televizija s područja Primorsko-goranske županije koja je iz županijskog proračuna u 2012. godini dobila subvenciju od 1,7 milijuna kuna za pokrivanje gubitaka iz prethodnih godina i nabavku dijela opreme. Tim je novcem sponzorirana emisija “Riječka ura”, zakupljeno vrijeme u emisiji Planet RI, plaćena obaveza Kanala RI da jednom mjesečno izravno prenosi sjednice Gradskog vijeća i napravi reportažne prikaze sjednica pod nazivom “Na Korzu”. Uz oglase četiriju ministarstava Kanal RI skupio je 3,5 milijuna kuna iz proračuna, dok su ukupni prihodi televizije u 2012. iznosili 7,599 milijuna kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...