Početna - IZDVOJENO - Gradi se novo igralište na Viškovu

Gradi se novo igralište na Viškovu

U Viškovu napreduje izgradnja još jednoga dječjeg igrališta. Riječ je o igralištu u ulici Vrtače u naselju Marčelji. Tamo će se na 1500 četvornih metara površine do kraja svibnja izgraditi dječje igralište kakvog dosada nije bilo u tom dijelu Marčelja. S ciljem poboljšanja uvjeta života stanovnika Općine, posebice djece i njihovih roditelja te osiguravanja dodatnih sadržaja za igru, druženje i učenje postavit će se nekoliko sprava za igru djece starosti od 3 do 10 godina. Sprave će biti metalne sa svim potrebnim atestima koji garantiraju sigurnost djece. Oko sprava će se postaviti apsorbirajuća podloga od reciklirane gume. Pješačka površina dječjeg igrališta planira se urediti parkovnom rizlom, a postavit će se i javna rasvjeta. Uz dječje igralište uredit će se i parkiralište za posjetitelje parka. Sve slobodne površine planiraju se kao zelene parkovne površine te se tako priprema i prateće hortikulturno uređenje. Ova lokacija smještena je u dijelu naselja u kojem je veliki broj stambenih zgrada u kojima žive mlade obitelji s malom djecom kojima nedostaje takav sadržaj.
Realizacija ovog projekta dat će značajan doprinos lokalnoj zajednici. Povećat će se postojeći broj dječjih igrališta te isti učiniti dostupnijim većem broju djece i roditelja kao i stvoriti osnova za bezbrižan i siguran razvoj i rast najmlađih uzrasta, posebice djece u naselju Marčelji. Ovaj projekt odgovara trenutnim potrebama mladog stanovništva na području općine kao i demografskim trendovima koji su rijetkost na području Republike Hrvatske i koje treba poticati upravo izgradnjom ovakvih sadržaja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ugostiteljska škola Opatija postaje regionalni centar kompetentnosti

Ugostiteljska škola Opatija imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti u (pod)sektoru turizam i ugostiteljstvo te je nositelj dva projekta u vrijednosti ...