Početna - IZDVOJENO - Gradi se parkiralište vrijedno milijun kuna kod igrališta NK Halubjan

Gradi se parkiralište vrijedno milijun kuna kod igrališta NK Halubjan

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović i direktor marketinga tvrtke Cestovno poduzeće Koper Vlado Švob potpisali su danas u Viškovu „Ugovor o izgradnji parkirališta uz NK Halubjan“ kojim Općina Viškovo nastavlja s uređenjem sportsko-rekreacijske zone Halubjan.
“Početkom svibnja počet će radovi na uređenju prostora ispred ulaza u Halubjan. Postojeći plato će se komunalno osuvremeniti te će se izgraditi oborinska odvodnja i time riješiti problem koji je bio posebno izražen za velikih kiša. Prethodno će se preložiti postojeće instalacije u zoni zahvata. Izgradit će se i autobusno ugibalište ispred objekta. Postavit će se i nova javna rasvjeta te asfaltirati cijela površina na kojoj će biti 50-ak označenih parkirnih mjesta s rezerviranim mjestima za osobe smanjene pokretljivosti. Napravit će se i novi izlaz s parkirališne površine te dobiti nova mogućnost za uključenje na prometnicu prema Kastvu“, istaknula je nakon potpisivanja Ugovora općinska načelnica Sanja Udović.
Rok izvođenja radova je 120 kalendarskih dana, a u ovaj zahvat Općina će uložiti 1,1 milijun kuna. Ovim će ulaganjem zona Halubjan postati funkcionalnija i ljepša što će vjerojatno najviše pozdraviti roditelji 300-ak djece koja treniraju u nekoj od kategorija Nogometnog kluba Halubjan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...