Početna - IZDVOJENO - Gradi se reciklažno dvorište za područje Viškova
viskovo
Foto: Radio Rijeka

Gradi se reciklažno dvorište za područje Viškova

U radnoj zoni Marinići na Viškovu počeli su radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta. Za šest mjeseci izgradit će ga Goran Graditeljstvo iz Delnica, a radove vrijedne milijun i 265 tisuća kuna s 80 posto financira Fond za zaštitu okoliša.

U skladu s novim Zakonom o gospodarenju otpadom, reciklažno dvorište na Viškovu bit će među prvima u Primorsko-goranskoj županiji, rekla je načelnica Sanja Udović, te istaknula da je projektnu dokumentaciju u potpunosti financirao Fond za zaštitu okoliša, dok građevinsko zemljište pripada Općini. Riječ je o površini od 1.200 metara četvornih. Općina Viškovo sudjeluje u financiranju projekta s 20 posto sredstava, piše radiorijeka.

Nema straha od novog deponija, sav opasan ili poseban otpad odvozit će se na daljnju preradu, rekao je direktor Komunalnog društva Viškovo Dragan Blažević.

Mještani Viškova će na novoj lokaciji, preko puta klesarije “Kamen”, moći zbrinuti i opasne otpade, poput ostataka boja, otapala ili ulja, ali i staro željezo, plastiku ili staklo. Iz Komunalca najavljuju da bi na istoj lokaciji trebale biti smještene i otkupne stanice za povratnu ambalažu te otkup starog papira da bi usluga reciklaže bila na jednom mjestu, dostupnija građanima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...