Početna - IZDVOJENO - Za gradnju rotora na Drenovi osigurano 486.000 kuna
radovi
arhiva

Za gradnju rotora na Drenovi osigurano 486.000 kuna

Za komunalne prioritete u mjesnim odborima ove je godine u proračunu Grada Rijeke osigurano ukupno 11 milijuna i 452 tisuće kuna, što je neznatno povećanje u odnosu na 2016. kada su mjesni odbori imali na raspolaganju 11 milijuna i 370 tisuća kuna. I dalje je standard komunalne opremljenosti nedostatan na područjima mjesnih odbora Brašćine – Pulac, Draga, Drenova, Gornji Zamet, Grbci, Kantrida, Orehovica, Pehlin, Podmurvice, Srdoči, Sveti Kuzam, Sveti Nikola, Svilno, Škurinje, Škurinjska Draga, Turnić i Zamet pa će ti odbori ponovo imati nešto izdašniji budžet. Najveći iznos pripao je Mjesnom odboru O Drenova koji u 2017. ima na raspolaganju milijun i 160 tisuća kuna.

Mjesni odbori u središtu grada, gdje je komunalna opremljenost relativno dobra, dobivaju standardno oko 80 tisuća kuna. U komunalne prioritete spadaju radovi poput proširenja rasvjete, sanacije asfalta, kolnika, parapetnog zida, nogostupa, opremanja dječjih igrališta i slično.

Jedina velika investicija koja se izdvaja iz paketa uobičajenih radova, a trebala bi se realizirati ove godine, odnosi se na izradu glavnog projekta i izvedbu kružnog raskrižja na križanju ulica Bok, Ive Lole Ribara i Kučićkog puta na Drenovi. Za to je osigurano 486.000 kuna.

Treba naglasiti da su planovi jedno, a realizacija drugo pa se neki planirani zahvati ne ostvare u godini u kojoj su planirani. Iako u Gradu Rijeci tvrde da se sve na kraju napravi, jer je riječ o namjenskim sredstvima, pravo je pitanje kojim tempom i to ide.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...