Početna - IZDVOJENO - Gradonačelnik Obersnel bio upoznat s derutnim stanjem Marganova, a tvrdio kako je sigurno
obersnel

Gradonačelnik Obersnel bio upoznat s derutnim stanjem Marganova, a tvrdio kako je sigurno

Vijećnik Liste za Rijeku Predrag Miletić je prije više od godinu dana, na aktualnom satu, gradonačelnika Obersnela upozorio na urušavanje objekta Marganovo u kojem su se protklog petka odlomili veći betonski blokovi što je uzrokovalo otkazivanje festivala Hartera iz ‘sigurnosnih razloga’. Tim povodom je Lista za Rijeku danas sazvala tiskovnu konferenciju kako bi se osvrnula na najnovije događanje i naknadnu reakciju gradonačelnika Obersnela koji je nakon incidenta ustvrdio kako je sve rađeno u interesu zaštite sigurnosti građana, piše portal rijekadanas.

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić tvrdi da se radi o vrhunskom cinizmu gradonačelnika.
– Ne da se štitila sigurnost građana nego je ugrožena njihova sigurnost, a i životi. Pitanje je što bi se dogodilo da nije dogodila sreća u nesreći pa su betonski blokovi popadali nekoliko sati prije koncerta kada bi dvorana bila puna ljudi.

Gradonačelnik Obersnel je na pitanje Miletića o odgovornosti ukoliko dođe do nesreće, prije godinu dana odgovorio da je dvorana dvorana Marganovo sigurna, nije u ruševnom stanju te da redovito prolazi kontrolu statičara. Događaji u petak su ga međutim opovrgnuli, a Miletić se pita kakvi to ljudi riječkoj omladini dodjeljuju ruševine u kojima je pitanje dana kada će netko nastradati.

– To je nažalost politika ove gradske vlasti koja kada je u pitanju industrijska spomenička baština naveliko organizira seminare, simpozijume kongrese, izdaje skupe publikacije i što sve ne, a da do sada nisu obnovili niti jedan objekt indusrijske baštine koji je u vlasništvu Grada. Tu spada i tvornica papira, lansirna rampa torpeda ali ono i najveća tragedija , kompleks Benčić koji je u isto tako zapuštenom i jadnom stanju kao i Hartera, zaključio je.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...