Početna - IZDVOJENO - Gradonačelnik spasio sezonu – Otvaranje prometnog čvora “Opatija-Matulji” u srijedu

Gradonačelnik spasio sezonu – Otvaranje prometnog čvora “Opatija-Matulji” u srijedu

Zatvaranje prometnog čvora “Opatija-Matulji” koji vodi s obilaznice prema Opatiji već mjesecima zadaje glavobolju brojnim građanima ovog dijela Kvarnera.

Vozači su bili prisiljeni voziti do alternativnih pravaca koji su često udaljeni više desetaka kilometara, a turisti koji nisu upoznati s okolnim uličicama gubili su se po Zametu i Učkitražeći put do Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage…

Opatija je gotovo ostala bez pristupa tijekom sezone

Sol na ranu dodale su Hrvatske ceste koje su angažirale izvođače koji su se rijetko viđali na gradilištu. Iako se planiralo radove dovršiti do sezone vrlo je brzo postalo jasno da se to neće desiti. Radovi ne samo da će se otegnuti u sezonu, već do zime!

Opatija se tako našla u noćnoj mori koja se računa u financijskim turističkim minusima: dolazi ljetna turistička sezona, a pristup brojnim hotelima i apartmanima je zatvoren zbog šlampavostiHrvatskih cesta i sporih izvođača.

Gradonačelnik spasio sezonu

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić javno je reagirao i uputio riskantno obećanje građanima da će pristup otvoriti, iako Hrvatske ceste ne moraju slušati što im Grad naloži.
Srećom za vozače i turističke djelatnike angažman gradonačelnika je urodio plodom, jer je stigla odluka Hrvatskih cesta o otvaranju čvora. Kako se navodi čvor će ostati otvoren tijekom cijele ljetne sezone. Možemo slobodno reći da je gradonačelnik Opatije spasio sezonu.

Od strane voditelja gradilišta Hrvatskih cesta na raskrižju DC3 i DC8 (izlaz s tunelske ceste u Matuljima) izvješteni smo da će ovo raskrižje tijekom srijede biti vraćeno u funkciju po ranijem načinu prometovanja.

Koristimo priliku da se zahvalimo i Hrvatskim cestama i izvođačima radova radi uvažavanja zahtjeva stanovništva i gospodarstva Liburnijske rivijere da se normalizacijom prometa izbjegnu štete koje bi u protivnom nastale zbog prometnih gužvi, zbrke i nezadovoljstva gostiju.

Po završetku turističke sezone, vratiti će se još jedno kraće vrijeme privremena regulacija prometa, do završetka svih radova na izgradnji raskrižja o čemu ćemo od strane investitora, Hrvatskih cesta, biti pravovremeno izvješteni.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.