Početna - IZDVOJENO - Gradsko kazalište lutaka najavilo novu sezonu
kazaliste-lutaka

Gradsko kazalište lutaka najavilo novu sezonu

Početkom rujna 2016. godine Gradsko kazalište lutaka Rijeka otvara novu uzbudljivu sezonu pod motom „Nacrtaj se u kazalištu!“ Sezonu će u rujnu otvoriti „Pipi Duga Čarapa“, a zatim slijede Wanda Lavanda i Božična Pričopredstava koje će se također premijerno odigrati nešto kasnije u sezoni.

Nova ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir najavila je na konferenciji za medije jesenji program i repertoar koji će obilježiti ulazak Kazališta u sezonu 2016./2017.  Sezonu će u rujnu otvoriti „Pipi Duga Čarapa“ Astrid Lindgren, u režiji Ivane Đilas. Zatim će u studenom biti obnovljeno »Moje tijelo« Magdalene Lupi Alvir i Žaka Valente, a u siječnju će biti praizvedena »Wanda Lavanda« autorice Jelene Tondini i redateljice Morane Dolenc. Ciklus pričopredstava nastavit će se premijerom pričopredstave s božićno-novogodišnjom tematikom.Namjera je da se svake sezone predstavi jedna nova kazališna forma, pa će u novoj sezoni biti predstavljena forma pričopredstave, spoj pripovjednog, izvedbenog, glazbenog i glumačkog s animacijskim elementima. U novoj sezoni također se nastavljaju i edukativno-umjetnički projekt Lutkofor, te suradnja u projektu „Philolab4kids“ koji okuplja mlade umjetnike i filozofe s ciljem oblikovanja nove interaktivne predstave „Srećine cipele“. Uz navedene premijere, reprizni repertoar donosi četrnaest predstava.
Ove godine biti će održana i 21. međunarodna revija lutkarskih kazališta, a najavljene su i lutkarsko-dramske radionice te Mali lutkarski razgovori.
Sezonu prati knjižica čiji je sponzor Metronet, a ilustracije i grafičko oblikovanje potpisuje Petra Blažinić. Posjetiteljima se nude obiteljski sezonski paketi koji pružaju pogodnosti pri kupnji ulaznica. 
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Općina Lovran želi prodajom umjetnina pomoći Petrinji

Općinsko vijeće Općine Lovran krajem mjeseca održat će svoju 40. sjednicu, a jedna od točaka dnevnog reda bit će i ...