Početna - IZDVOJENO - Gradu Opatiji dodijeljena europska sredstva za pomoćnike u nastavi
pomocnici nastava
foto: Grad Opatija

Gradu Opatiji dodijeljena europska sredstva za pomoćnike u nastavi

 U Zagrebu je u ime Grada Opatije i OŠ Rikarda Katalinić Jeretova, kao partnera u projektu,  zamjenik gradonačelnika, Fernando Kirigin potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava  s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Projektom Grada Opatije za financiranje u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga UP.03.2.1.02 “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II.” osigurana su,prema iskazanim potrebama osnovne škole te propisanim kriterijima otvorenog poziva, sredstva za rad dvoje pomoćnika u nastavi, za dvoje učenika u OŠ Rikarda Katalinić Jeretova u školskoj godini 2016/17. Gradu Opatiji osigurana su bespovratna sredstva u visini od 70.040,00 kn, uz stopu vlastitog financiranja u visini od 20%.

Pored pomoćnika u nastavi za koja je Grad Opatija dobio sredstva, ove će se školske godine iz proračuna Grada financirati još dvoje pomoćnika u nastavi za djecu koja ne ispunjavaju uvjete natječaja Ministarstva, ali je od strane stručnih službi procijenjena potreba.

Potpora učenicima s teškoćama u razvoju u Opatiji osigurava se još od školske godine 2010/11. kao zajednički projekta Grada Opatije i  Centra inkluzivne potpore IDEM na projektu „Mobilni stručni tim – stručna podrška integraciji učenika s teškoćama u lokalnu zajednicu“. Sve ove godine Grad Opatija je, uglavnom, samostalno financirao pomoćnike u nastavi te je od tada do danas za ovu namjenu utrošeno gotovo 800.000 kn.

Osim pomoćnika, iz gradskog proračuna financira se rad dodatnih stručnih suradnika u školi te s ponosom možemo istaknuti da smo među prvima u RH započeli s uspješnom provedbom  ovih oblika inkluzivnog obrazovanja i time postali primjer dobre prakse.

Osiguravanje pomoćnika u nastavi samo je jedan od brojnih dodatnih programa i aktivnosti koje se provode u OŠ R.K.Jeretova značajno iznad minimalnih standarda koje propisuje država, sve u cilju podizanja kvalitete obrazovanja i boravka djece u OŠ.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...