Početna - GASTRO KUTAK - Grobničko – creski Gastro show u subotu na Platku

Grobničko – creski Gastro show u subotu na Platku

Gurmani će ove subote na Platku doći na svoje, a pogotovo ljubitelji domaće kuhinje. Veliki dom će ugostiti “Grobničko – creski gastro show” uz brojna ukusna iznenađenja i Alena Vitasovića.

U pomalo neobičnom morsko- planinskom tandemu Veliki dom Platak i Poljoprivredna zadruga Cres ove subote (10. ožujka) na Platku organiziraju “Grobničko- creski gastro show”.

Program počinje u 11 sati, od kada će se moći degustirati i kupiti ukusne grobničko- creske poslastice. Iz gastro ponude izdvajamo: ovčju juhu, njoke s gulašom od ovčetine te paštu s kušom (kaduljom) i grobničkim kravljim sirom. Degustirat će se moći: ovčji pršut u vinu s palentom kompiricom, maslinovo ulje, salama i pašteta od ovčetine, grobnički kravlji sir, skuta i škripavac te pesto od vlasca i prženog sezama.

Organizatori su za sve posjetitelje pripremili i radionicu filcanja vune Udruge Ruta Cres te edukacijski program Javne ustanove Priroda, a predstavit će se i Poljoprivredna zadruga Cres i to prezentacijom filma o preradi maslinovog ulja. Svoj će doprinos dati i Udruga Palentar, Sirana Frankulin, Udruga Vidov san za čistu planetu te “Male Gilmorice”.

Za glazbeni dio subotnjeg “Grobničko- creskog Gastro showa” na Platku zadužen je Alen Vitasović, čiji se glazbeni nastup očekuje oko 15:30.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

voda

Grad Opatija ne želi dati suglasnost na ogromno poskupljenje vode

Grad Opatija zaprimio je zahtjev Liburnijskih voda d.o.o. za izdavanje suglasnosti za povećanje cijene vodnih usluga (vode, odvodnje i pročišćavanja). Grad Opatija nije ...