Početna - GASTRO KUTAK - Grobničko – creski Gastro show u subotu na Platku

Grobničko – creski Gastro show u subotu na Platku

Gurmani će ove subote na Platku doći na svoje, a pogotovo ljubitelji domaće kuhinje. Veliki dom će ugostiti “Grobničko – creski gastro show” uz brojna ukusna iznenađenja i Alena Vitasovića.

U pomalo neobičnom morsko- planinskom tandemu Veliki dom Platak i Poljoprivredna zadruga Cres ove subote (10. ožujka) na Platku organiziraju “Grobničko- creski gastro show”.

Program počinje u 11 sati, od kada će se moći degustirati i kupiti ukusne grobničko- creske poslastice. Iz gastro ponude izdvajamo: ovčju juhu, njoke s gulašom od ovčetine te paštu s kušom (kaduljom) i grobničkim kravljim sirom. Degustirat će se moći: ovčji pršut u vinu s palentom kompiricom, maslinovo ulje, salama i pašteta od ovčetine, grobnički kravlji sir, skuta i škripavac te pesto od vlasca i prženog sezama.

Organizatori su za sve posjetitelje pripremili i radionicu filcanja vune Udruge Ruta Cres te edukacijski program Javne ustanove Priroda, a predstavit će se i Poljoprivredna zadruga Cres i to prezentacijom filma o preradi maslinovog ulja. Svoj će doprinos dati i Udruga Palentar, Sirana Frankulin, Udruga Vidov san za čistu planetu te “Male Gilmorice”.

Za glazbeni dio subotnjeg “Grobničko- creskog Gastro showa” na Platku zadužen je Alen Vitasović, čiji se glazbeni nastup očekuje oko 15:30.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

10 tisuća posjetitelja na Festivalu čokolade

Festival čokolade oduševio više od 10 tisuća posjetitelja vrhunskim slasticama i atraktivnim programom    Čokolada je protekla tri dana zavladala ...