Početna - IZDVOJENO - Na Grobnik se vraća međunarodna kružna utrka
grobnik-pista

Na Grobnik se vraća međunarodna kružna utrka

Nakon pet godina Međunarodna kružna utrka vraća se na Grobnik. Naime, posljednja tri dana srpnja, grobnički će Automotodrom biti domaćinom ove važne i atraktivne utrke koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske i Centralno europske zone u kojem sudjeluje 12 zemalja: Austrija, BiH, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Makedonija, Crna Gora, Poljska i Srbija.

Utrka će se u organizaciji ASK Kastavac i Udruge Auto staza Grobnik održati od 29. do 31. srpnja a posjetitelji će moći uživati u brojnim atraktivnim automobilima te vrućoj adrenalinskoj atmosferi.

U ova tri dana odvijat će se utrke Formule 3000, sprint i endurance utrke izdržljivosti, utrke Seat Make roads safe business Vip Cupa, Twingo Cupa i Clio Cupa.

Već sad je za utrku prijavljeno više od 60 vozača i očekuje se da će taj broj rasti, a lista prijavljenih automobila nije ništa manje zanimljiva.

Udruga Auto staza Grobnik glavni  je organizator Grobnik Auto Track Daya koji se održava već dugi niz godina na automotodromu Grobnik. Grobnik AutoTrack Day osnovan je od zaljubljenika u automobile i brzu vožnju. Cilj Track Daya je voziti brzo, bez ograničenja, a opet sigurno i istražiti gdje su naše granice i granice naših automobila.

ASK ( Auto Sport Klub) Kastavac Klub broji preko 20ak sudaca i 10ak vozača. Inicijalno je klub osnovan za vozače koji su vozili autocros, ali s vremenom se klub znatno proširio. Tako da sada organizira brojene manifestacije vezane za auto sport. 99%  članova je s područja Kastavštine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...