Početna - NOVOSTI - Hascheck u novom poboljšanom izdanju-novo ime i nova stranica
hascheck-screen-shot

Hascheck u novom poboljšanom izdanju-novo ime i nova stranica

Hascheck, Hašek, Hašček ime koje zbunjuje ali za koje svi znaju, a predstavlja jednu od najstarijih internetskih usluga u Hrvatskoj, aplikacija za provjeru pravopisa – Hascheck – Hrvatski akademski Spellchecher, ima novo ime i novu stranicu. Tako od nedavno svoje pravopisne pogreške, seminare, eseje i diplomske radove od sada možete još brže i lakše provjeriti na internet stranici Ispravi.me.

Hascheck postoji od 1994. kao besplatna usluga pravopisne provjere teksta na hrvatskom jeziku, a redovito  se radi na njegovom unaprjeđenju i pružanju što bolje usluge korisnicima. Hascheckova baza riječi organizirana je u tri cjeline, hrvatski općejezični fond, hrvatski posebnojezični fond (imena, nazivi, itd.) te engleski općejezični fond, počevši s dvotomnim Hrvatskim leksikonom.

U pozadini usluge djeluje ekspertni sustav koji uči nove riječi iz tekstova pristiglih na obradu. Do sada je obrađeno više od 4 milijarde riječi-pojavnica, a raspolaže s gotovo 2 milijuna riječi-različnica te svoje znanje Hascheck temelji i na brojnim obrađenim leksikografskim djelima.

Usluge Haschecka tražene su u 132 zemlje svijeta, a najveći broj korisnika dolazi iz Hrvatske i BiH-a.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gospa

15. kolovoz, blagdan Vele Gospe

Svim čitateljicama i čitateljima portala Liburnija.com povodom blagdana Vele Gospe želimo mir i sreću. Redakcija portala liburnija.com