Početna - IZDVOJENO - HDZ danas ima prvi sastanak sa MOST-om
davorin mlakar

HDZ danas ima prvi sastanak sa MOST-om

Nakon više od dva sata razgovora, vodstvo HDZ-a u utorak je izašlo u središnjici s rezultatima međusobnih dogovora, o čemu je novinare izvijestio Davorin Mlakar.

Naglasio je kako su nakon više od dva sata razgovarali o svojim programima i o načinima na koji će pristupiti u pregovorima s MOST-om te je najavio da je za sutra dogovoren prvi sastanak s predstavnicima MOST-a.

Novinare je zanimalo zna li tko će od pregovarača MOST-a i pregovarača HDZ-a biti nazočan sastanku. Mlakar je rekao kako za sada u HDZ-u još nisu dogovorili tko će biti nazočan sutrašnjem sastanku i da ne znaju tko će biti nazočan iz MOST-a.

Isto tko, novinare je zanimalo hoće li na razgovore utjecati izjava Petrine kako je Tomislav Karamarko oličenje zla, a za to je Mlakar imao jasan odgovor: MOST je za nas politička stranka koja je osvojila 19 mandata u hrvatskom parlamentu i mi ćemo razgovarati s predstavnicima te stranke. Pojedinačne izjave nećemo komentirati, nego ćemo razgovarati s MOST-om koji predstavlja 19 zastupnika u Hrvatskom saboru. Naglasio je kako će HDZ prvo razgovarati i o svojim programima i reformama koje najavljuju već tri i pol godine i koje sada nalaze i kod MOST-a.

Isto tako, ponovio je kako će o mandataru odlučivati predsjednica Republike, a o konačnom predsjedniku Vlade Hrvatski sabor, koji će biti taj koji će izglasati povjerenje.

Zatražen da komentira informaciju da SDP već ima 66 mandata, Mlakar je rekao kako je on upućen da Kukuriku koalicija ima samo onoliko mandata koliko su osvojili na izborima.

Na pitanje je li istina da se gospodin Karamarko jučer našao s kardinalom Bozanićem, Mlakar je potvrdio da su se našli, ali da za detalje sastanka ne zna jer nije bio nazočan.

Novinare je zanimalo i je li se danas u središnjici HDZ-a razgovaralo o još nečemu, a ne samo o sutrašnjem sastanku. Mlakar je ostao pri prvotnoj izjavi kako su danas čelnici HDZ-a razgovarali samo o reformama i o tome za što se zalaže MOST.

“Naše reforme i reforme za koje se zalaže MOST smatramo sigurno dobrom platformom za zajedničke razgovore”, rekao je Mlakar.

Novinari su inzistirali da komentira priču koja se danas proširila medijima, da je jedan mandatar spreman prepustiti mjesto. Mlakar je i ovdje bio vrlo kategoričan.

“Inzistirat ćemo na sastavljanju Vlade stručnjaka, eskpertne Vlade i tada su moguća različita rješenja za zauzimanje pojedinih resora. Vlada eksperata ne znači i da ljudi u strankama ne mogu adekvatno odgovoriti izazovima koje zahtijeva ova sadašnja teška situacija”, rekao je Mlakar.

Znači li to da bi premijer bio stručnjak, zanimalo je novinare?

Mlakar je još jednom ponovio kako će u razgovorima s MOST-om Domoljubna koalicija nuditi Vladu stručnjaka, a da o pojedinim osobama nisu razgovarali.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...