Početna - IZDVOJENO - HDZ: Istražite premijerovog brata Krešimira Milanovića
kresimir milanovic
web

HDZ: Istražite premijerovog brata Krešimira Milanovića

Zbog prijetnji koje je primila ravnateljica Hrvatskog državnog arhiva (HDA) Vlatka Lemić, HDZ je u Saboru zatražio stanku. Glavna oporbena stranka zatražila je da se istraži postupanje premijerovog brata Krešimira Milanovića, jer se upravo njegovo ime pojavljuje u niz posljednjih slučajeva pritisaka.

Jasen Mesić je poručio kako u posljednje vrijeme ljudi s imenom i prezimenom ukazuju da se u društvu, u političkom životu pojavljuju prijetnje nekome tko upozorava na nezakonitosti, javlja tportal.

– Prošli tjedan Mirela Holy upozorila na prijetnje upućene njoj zbog svega što je govorila o istraživanju ugljikovodika. Naš kolega Linić upozorava na situaciju da premijerov brat obilazi Poreznu upravu više od 100 puta. A evo, u posljednje vrijeme imamo situaciju da se oglasila ravnateljica Državnog arhiva koja je progovorila da prima prijetnje jer nastoji riješiti probleme u arhivu, odnosno poslovanje arhiva provoditi sukladno zakonu. Zamislite da netko zbog toga prima prijetnje, jer se protivi tome da klasificirano arhivsko gradivo dođe u posjed i čuvanje privatnih tvrtki. To je državni interes da podaci Porezne uprave, ministarstava, Ministarstva obrane, MUP-a, tajnih službi budu čuvani na adekvatan način – kazao je Mesić.

Istaknuo je da je HDZ još prije nekoliko mjeseci tražio da se sve istraži, jer se u tim svim slučajevima o kojima se priča pojavljuje ime premijerovog brata Krešimira Milanovića.

 – I Holy rekla da je posjećivao ministarstvo, na isto ukazuje ravnateljica Državnog arhiva i kolega Linić. Da se u svim tim situacijama u svrhu određenog pritiska pojavljuje Krešimir Milanović. Pozivamo institucije da to istraže. HDZ je imao snagu provesti istrage i pokrenuti postupke prema premijeru RH. Pa neka se sada provedu istrage prema bratu Zorana Milanovića – zaključio je Mesić.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...