Početna - IZDVOJENO - Hdz: Knin, Drniš, Šibenik i Vodice – zajedno za jaku Hrvatsku!
karamarko
Foto: domoljubna.r

Hdz: Knin, Drniš, Šibenik i Vodice – zajedno za jaku Hrvatsku!

Predsjednik (i prvi kandidat na listi Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu) Tomislav Karamarko jučer je posjetio gradove IX. izborne jedinice.  Neprestance na terenu – sa svojim narodom i među svojim narodom. Zajedno za jaku Hrvatsku!

Pročitajte kako je HDZ opisao susrete:

KNIN

U kraljevskom gradu Kninu budući premijer se – uoči skupa na središnjem Trgu dr. Ante Starčevića – poklonio žrtvi hrvatskih branitelja. Ispred Spomenika hrvatske pobjede „Oluja ’95“ položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Branitelji, u našim ste mislima i molitvama.

Na središnjem trgu – pobjednički skup. Brojnim okupljenim građanima u govoru se obratio budući premijer.

„Ponosan sam jer sam u IX. izbornoj jedinici – ovdje se vraćam doma. Moja mama je iz Knina, otac iz Kruševa, a ja sam rođen u Zadru. Knin podsjeća na ponos i pobjedu – iako su nas vjekovima pokušali slomiti. Nakon toliko čežnje i patnje prije 25 godina smo – predvođeni dr. Franjom Tuđmanom – ostvarili neovisnu i slobodnu Hrvatsku“, istaknuo je predsjednik Karamarko.

Pobjednička stranka

Potom je podsjetio na težak put prema državnom osamostaljenju i sramotnu retoriku premijera na odlasku. Te SDP-ove laži i obmane, iako su u četiri godine mandata sunovratili gospodarstvo na rub ponora.

„Knin inspirira i podsjeća na patnje i progone Hrvata kojima smo bili izloženi. No, podsjeća na ponos i na činjenicu da ga se nikad nije uspjelo pokoriti. Hrvatsku smo sanjali – ona je u našim srcima! A sada, nakon 25 godina, za vladu na odlasku Hrvatska je „slučajna država“. SDP poručuje da „Hrvatska raste“ – da, istina je, raste, ali u siromaštvu! Zato moramo izaći na ove izbore i pobijediti“, istaknuo je.

Prisutnima se obratili u govoru i kandidati – direktorica kampanje (i članica Predsjedništva) Josipa Rimac i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Valja naglasiti da su brojni građani oduševljeno zaustavljali budućeg premijera i naše kandidate – razgovarali s njima te se fotografirali za uspomenu.

DRNIŠ

Naši kandidati – predvođeni predsjednikom Karamarkom – u Drnišu su se u centru grada družili s građanima i razgovarali s njima. Kao i u svakom kraju Lijepe Naše – srdačna i iskrena riječ dobrodošlice. Zajedno za jaku Hrvatsku!

ŠIBENIK

Kako u Kninu i Drnišu, tako i u Šibeniku. Pobjedničko ozračje – brojni građani oduševljeno su dočekali budućeg premijera i kandidate na listi Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu. Na gradskom trgu održan je skup na kojem se prisutnima obratio predsjednik Karamarko.

„Mi se ne možemo miriti s vrijeđanjima branitelja, ratnih vojnih invalida. Kako oni mogu reći da je Hrvatska „slučajna država“, a toliko smo sanjali neovisnu Hrvatsku. Poručuju da su nas obranili „sirotinja i neškolovani“. Dosta je tog izričaja i vrijeđanja svog naroda! U mandatu ove vlade više je od 100 000 iseljenih, oko 100 000 ugašenih radnih mjesta… A državu su zadužili za 100 milijardi kuna! Lažu i o „rješavanju“ problema nezaposlenih. Ljudi koji bi trebali raditi u Hrvatskoj – otišli su raditi od Kanade do Australije. I nakon svega ova vlada traži od građana još jedan mandat!“, istaknuo je.

Na skupu su, također, govorili kandidati – direktorica kampanje (i članica nacionalnog Predsjedništva) Josipa Rimac i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Brokova potpora

A u Krešimirov grad došao je predsjednik Odbora za vanjsku politiku Elmar Brok (Kršćansko-demokratska unija/CDU). Inače, Brok je dugogodišnji zastupnik u EP-u. Prenio je srdačne pozdrave njemačke kancelarke (i predsjednice CDU-a) Angele Merkel te istaknuo kako je ona izrazila veliko zadovoljstvo nedavnim susretom s predsjednikom Karamarkom u Berlinu.

Kao što znate, predsjednica CDU-a Merkel je dala punu potporu našoj stranci za parlamentarne izbore.

„Danas sam tu da podržimo HDZ na izborima za Hrvatski sabor. Čuo sam od kancelarke Merkel da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio u posjetu u Berlinu te da je bila zadovoljna posjetom. Smatramo da je Hrvatska jedna od važnih zemalja u Europi koja može pomoći u rješavanju problema unutar Europske unije“, naglasio je, među ostalim, eurozastupnik Brok.

VODICE

I u Vodicama – iste slike! Zajedništvo, ponos i domoljublje. Budući premijer i naši kandidati dočekani su s golemim oduševljenjem građana. Pobjeđujemo! – moglo se čuti od mnogih. Uistinu, Domovina diše kao jedno – za pobjedničku snagu HDZ-a i Domoljubne koalicije. Domovini ćemo vratiti dostojanstvo, a hrvatskom čovjeku omogućiti da na svojoj grudi pošteno živi od svog poštenog rada. To je naš zavjet i naša obveza.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...