Početna - IZDVOJENO - HDZ: Most predlaže ono što piše u programu HDZ-a…
coric_maletic
foto: Domoljubna.hr

HDZ: Most predlaže ono što piše u programu HDZ-a…

U ponedjeljak je održan sastanak MOST-a s HDZ-om koji je trajao oko pola sata duže no onaj od MOST-a s SDP-om, a koji je održan ranije istog dana.

Tako je Tomislav Panenić naglasio kako su iznijeli HDZ-u svoje reforme na području pravosuđa i sada čekaju odgovor i to iz obe strane. Nakon čega će nastaviti razgovor i u drugim područjima.

Ivana Maletić je pak naglasila kako je ovo bio razgovor dvaju partnera usmjerenih na reforme.

“Napravili su čitav program usmjeren upravo na provedbu reformi, i stavljanja u prvi plan građane i poduzetnike. To je ono što i Most želi vidjeti. Domoljubna koalicija želi promjene u Hrvatskoj, i želimo da u prvi plan dođu poduzetnici i građani te da čitava državna uprava služi njima, a ne obrnuto. Za to ćemo morati poduzeti niz reformi na različitim područjima i upravo smo o tome razgovarali kako podići Hrvatsku ekonomiju i gospodarski rast”, rekla je Maletić.

Na naše pitanje jel ima prehvatljivih ponuda u reformama od Mosta, Maletić je naglasila kako za njih nema neprihvatljivih točaka i to upravo s toga što su sve točke i usmjerene na razvoj poduzetništva.

“Mogli ste to i primjetiti u našim programskim dokumetima kako je upravo poduzetništvo bilo ključno uz temeljne promjene vezane uz reindustrijalizaciju, poboljšanje kvalitete općeg poslovanja i rada, obrazovnog sustava, pravosuđa. Bilo nam je jako drago što su kolege iz Mosta stavili u prvi plan povezivanje poduzetništva i pravosuđa, kao i činjenicu da je iznimno važno da taj pravosudni sustav bude puno brži i učinkovitiji za njegove građane”, rekla je Maletić.

Čelnik MOST-a Božo Petrov oglasio se na svom Facebook profilu o razlozima nedolaska na sastanke s SDP-om i HDZ-om.

”Nisam u Metkoviću zbog obveza koje su “bitnije”. Ovim timom ljudi smo željeli poslati poruku”, napisao je Petrov, podijelivši objavu stranive MOST nezavisnih lista.

U njoj pak piše:

”Hrvatska je tražila promjene, a promjenu i donosimo. Po prvi puta u Hrvatskoj, o reformama razgovaraju – stručnjaci a ne nužno čelnici stranaka o podjeli plijena i fotelja. Članovi pregovaračkog tima Mosta nezavisnih lista su: poduzetnici Jasna Matulić, Ivica Mišić, odvjetnici Juro Martinović i Dario Čehić, a voditelj tima je Tomislav Panenić, načelnik općine Tompojevci”.

Petrov je tako pregovore odlučio prepustiti osobama iz svog tima koje smatra najstručnijima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...