Početna - IZDVOJENO - HDZ o rastu BDP-a za 1,2 posto: Građani ga neće osjetiti
domagoj ivam milosevic
web

HDZ o rastu BDP-a za 1,2 posto: Građani ga neće osjetiti

Saborski zastupnik i koordinator ekonomskih odbora HDZ-a Domagoj Ivan Milošević u petak je ocijenio rast BDP-a u drugom tromjesečju za 1,2 posto “prekasnim i premalim”, istaknuvši kako takav gospodarski rast građani neće osjetiti.

– Prekasno i premalo. Ovim tempom bi nas ova Vlada u 2008. vratila oko 2045. godine, a za to hrvatski građani nemaju strpljenja niti svi zajedno imamo vremena. Na žalost, taj gospodarski rast hrvatski građani neće osjetiti – poručio je Milošević u središnjici HDZ-a komentirajući nove podatke Državnog zavoda za statistiku, javlja Dnevnik.hr.

Milošević je naglasio da Hrvatska tim tempom sve više zaostaje za europskim državama, a posebno za posttranzicijskim zemljama koje bilježe višestruko veći gospodarski rast, zapošljavanje i investicije.

– Pogleda li se velika većina ekonomskih parametara, Hrvatska ostaje prikovana za europsko dno – kaže Milošević.

Govoreći o strukturi rasta BDP-a, ustvrdio je kako je tome pridonio i rast izvoza, na što zbog ulaska u EU i promjene metodologije Vlada nije imala utjecaja.

Napomenuo je da se ne možemo uspoređivati s ekonomijama Njemačke i Austrije već s posttranzicijskim i baltičkim državama, koje su i u lošijem okruženju ostvarivale rast od četiri do pet posto.

– Hrvatska je danas kumulativno lošija nego je bila u 2011. godini, i sve više zaostajemo. Standard građana je u zadnje tri godine urušen više od deset posto, nezaposlenost mladih je daleko najveća među posttranzicijskim zemljama –  rekao je Milošević.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...