Početna - IZDVOJENO - HDZ objasnio zašto se Karamarko u Šibeniku nasamo sastao s Petrovom
karamarko screenshot

HDZ objasnio zašto se Karamarko u Šibeniku nasamo sastao s Petrovom

HDZ se priopćenjem oglasio o sastanku Tomislava Karamarka s Božom Petrovom. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko otišao je na razgovore u Šibenik s predsjednikom Mosta, Božom Petrovom s posve transparentnim stajalištima.

Domoljubna koalicija smatra da treba učiniti sve što je moguće kako bi se izbjegli novi izbori i kako se time ne bi izigrala volja dvije trećine građana koji su na izborima nedvosmisleno dali glas za promjene.

Hrvatska je iscrpljena od politike neuspjeha i čekanja. Reformske snage zajedno su dobile mandat da riješe gospodarsko-socijalne probleme koje je nagomilala nesposobna Milanovićeva vlast. I to je ono što od nas građani s pravom očekuju – a ne da potrošimo dodatne stotine milijuna kuna bez ikakvog jamstva da ćemo nakon novih izbora moći lakše sastaviti vladu i osigurati željene promjene.

HDZ je na svim dosadašnjim pregovorima, kao i u opsežnim pisanim materijalima jasno artikulirao stavove i sasvim razvidno i detaljno hrvatskoj javnosti i Mostu predočio svoju reformsku viziju Hrvatske, ali i sve ostale stavove vezane uz preuzimanje odgovornosti za upravljanje Hrvatskom.

Što se pak tiče „tripartitnog sastanka“ u ponedjeljak, HDZ ponavlja svoje stajalište da formiranje vlade u koju bi bio uključen i SDP ne smatra ni realnim ni poželjnim jer SDP je izgubio izbore upravo kao glavni zagovornik antireformske politike. Postavlja se stoga pitanje kako sa SDP-om koji predstavlja nastavak politike neuspjeha provoditi politiku uspješnih promjena i reformi.

No unatoč svoj opravdanoj skepsi, HDZ i predsjednik Tomislav Karamarko pristali su sudjelovati na tom sastanku, ne bi li još jednom poslušali potencijalnog koalicijskog partnera i pokušali razumjeti ispravnost teze prema kojoj bi za Hrvatsku bila korisna zajednička vlada s onima koji su upropastili našu zemlju, blokirali 320.000 naših sugrađana, a više od 100.000 otjerali u inozemstvo. I kojima je, naposljetku, golema većina Hrvatske kategorično poručila – NE!”, navodi se u priopćenju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...