Početna - IZDVOJENO - HDZ-ovci uzvratili: Milanović ne upravlja situacijom niti krizom već ona od prvoga dana upravlja njime
miro kovač

HDZ-ovci uzvratili: Milanović ne upravlja situacijom niti krizom već ona od prvoga dana upravlja njime

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač rekao je u ponedjeljak kako oprečne informacije o gradnji prihvatnoga centra za izbjeglice u Dubrovačkom primorju pokazuju da premijer Zoran Milanović ne upravlja situacijom niti krizom već ona od prvoga dana upravlja njime.

“Milanović pokazuje da ne kontrolira sustav, radi ad hoc, neplanski i da radi amaterski”, izjavio je Kovač novinarima govoreći o temi “Laži predsjednika Vlade o prihvatnom centru na Prevlaci”. Podsjetio je i da je premijer Milanović u ponedjeljak rekao da “u Dubrovačkom primorju neće biti prihvatnoga centra za izbjeglice, da se radi o podvali i širenju panike, da HDZ obmanjuje”, a da bi se, istaknuo je, “kasnije saznalo kako su izvršene pripreme za izgradnju toga prihvatnog centra”, piše Jutarni list.

Osvrnuo se i na izjavu koju je premijer Milanović dao u nedjelju kada je ocijenio “kako ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić radi vrlo efikasno te da je red tamo gdje je on”. S tim u vezi Kovač je ocijenio kako je “nered tamo gdje su Ostojić i Milanović i to već gotovo četiri godine” te upozorio kako “tako funkcioniraju na svakome planu – planu gospodarstva i na planu upravljanja ovom izbjegličkom krizom”.

Međunarodni tajnik HDZ-a podsjetio je i na izjavu Zorana Milanovića od prije gotovo četiri godine kada je za Hrvatsku “rekao da je slučajna država”. Kovač je ocijenio i da nakon ovakvog ‘upravljanja’ krizom, “nije Hrvatska slučajna država već će svi nakon parlamentarnih izbora konstatirati da je on slučajni predsjednik hrvatske Vlade”.

“Nakon izbora za Hrvatski sabor i nakon što HDZ pobijedi sa svojim koalicijskim partnerima vodit će se ozbiljna državna politika, civilizirano, europski, organizirano, strukturirano i usmjereno prema konsenzusu. Ovako više to ne ide”, rekao je Kovač.

Na novinarsko pitanje kada bi predložili predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović da raspiše parlamentarne izbore jer je u ponedjeljak raspušten Sabor, odgovorio je “što prije to bolje – s obzirom na krizu u kojoj se zemlja nalazi”.

“Moramo Hrvatsku izvesti iz ove agonije. Ovako više dalje ne ide, s ovim slučajnim predsjednikom Vlade”, poručio je Kovač.

Premijer Zoran Milanović ustvrdio je u ponedjeljak da u Dubrovačkom primorju neće biti prihvatnog centra za izbjeglice te da je priča s ulaskom migranata u Dubrovačko primorje “podvala onih koji šire paniku u Hrvatskoj”, a UNHCR-u poručio da izbjeglice ne navodi na tu rutu jer bi to bilo mrcvarenje ljudi koji bi trebali proći preko više granica i planina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...