Početna - IZDVOJENO - HDZ u Vukovaru: Od samog početka tvrdili smo da stranka ne može biti kriva za postupke pojedinaca
karamarko
foto: Jutarnji list

HDZ u Vukovaru: Od samog početka tvrdili smo da stranka ne može biti kriva za postupke pojedinaca

Ukidanje presude Ivi Sanaderu i HDZ-u bila je polazna točka govora aktualnog HDZ-ovog predsjednika Tomislava Karamarka na programskom skupu Domoljubne koalicije održanom u Vukovaru.

– Odlukom Vrhovnog suda skinuta je stigma sa stranke i 220 tisuća članova HDZ-a. Od samog početka tvrdili smo da stranka ne može biti kriva za postupke pojedinaca, ma tko oni bili. Nismo dali da nam razbijaju stranku i pokazalo se da smo bili u pravu. Još jednom ponovit ću ono što ponavljam od prvog dana kada sam preuzeo upravljanje strankom. Naša stranka prošla je svoju katarzu. U njoj nema niti jednog pravomoćno osuđenog dužnosnika, niti će ga ikada biti. Svakom onom tko se ogriješi o zakon bolje je neka odmah sam ode. S druge strane, oni svoje – za prijevare i pronevjere pravomoćno osuđene funkcionere – biraju za gradonačelnike, a puna su im usta poštenja – rekao je Karamarko, prije nego što je stranačkim članovima i dužnosnicima iz V. izborne jedinice koji su za ovu prigodu iz tri slavonske županije stigli i autobusima, predstavio program Domoljubne koalicije za predstojeće izbore. Nije Karamarko rekao ništa novo u odnosu na izrečeno dan ranije u Zagrebu. Ponovio je osnovni cilj „snažno pokrenuti gospodarstvo, a to je moguće samo preko jakog poduzetnika, obrtnika, poljuprivrednika, izvoznika i redovito i dobro plaćenog radnika.“ Izrekao je i niz već toliko puta ponovljenih kritika na račun aktualne vlasti kazavši da je njihove godine „obilježila politika neuspjeha, obmana, partijskog podobništva i korupcije, nedosljenosti, atmosfere obračuna i pokušaja rušenja temeljnih vrijednosti moderne hrvatske Države.“ Niti migrantska kriza nije zaobiđena na skupu u Vukovaru, pa je tako vukovarsko-srijemski župan Božo Galić rekao da traži od Vlade „zaustavljanje ilegalnih ulazak u Hrvatsku“, kazavši kako migranti „ulaze kroz šljivike i vinograde“, što je istina bio slučaj u prvim danima krize, ali ne i u posljednjih 10-tak dana. Ivan Tepeš, čelnik HSP-a dr. Ante Starčević se pak osvrnuo na izjavu jednog političkog analitičara koji je u radijskoj emisiji kazao kako rješenje za demografsku obranu nije 1000 eura po novorođenčetu koje nudi Domoljubna koalicija, već migranti.

– Još ne mogu doći k sebi od toga što sam čuo. Mogu im samo poručiti da će za 4 godine biti demografski bum. Mi ćemo raditi djecu i to će biti hrvatska djeca – rekao je Tepeš.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...