Početna - NOVOSTI - HEROJI!? ILI PODANICI ANDREJA PLENKOVIĆA, LOKALNOG “PODIZVOĐAČA” VELIKIH SVJETSKIH “ARHITEKATA”

HEROJI!? ILI PODANICI ANDREJA PLENKOVIĆA, LOKALNOG “PODIZVOĐAČA” VELIKIH SVJETSKIH “ARHITEKATA”

U vremenu opće stihije u kojem se članovi Kriznog stožera proglašavaju nacionalnim herojima objasnit ćemo zašto to oni nisu, ali i što se krije u najvećoj prijevari 21. stoljeća, operaciji COVID-19.

Prije svega “HEROJI” su vrlo zahtjevan opis onih koji žrtvuju sebe i svoje živote u cilju obrane od agresora ili drugog vanjskog neprijatelja, a koji napada na njihovo društvo i zajednicu. Heroje najčešće povezujemo sa onima koji stave svoje živote na raspolaganje domovini u ratnim stanjima. Heroji svakako jesu i oni koji dovedu u opasnost svoj život kako bi zaštitili ili spasili bilo kojeg građanina, kojemu je ugrožen život ili druga njegova prava. Stoga, članovi Kriznog stožera nisu heroji. Oni samo rade svoj posao i obavljaju svoje zadaće, zašto su itekako dobro plaćeni. To što su ovo momenti u kojim oni rade više, za razliku od većine vremena u kojima su radili pod prosječnim ili ispod prosječnim uvjetima. Obim posla ne smije i ne može biti povod da ih se naziva herojima. Isto tako činjenica da su “okupirali” javni prostor ne čini ih herojima. Zato pozivamo naše čitatelje da se suzdrže olakog korištenja osobine “HEROJ” jer se ona nipošto nesmije marginalizirati ili prostituirati, kako zbog onih stvarnih heroja iz Domovinskog rata, tako i zbog pijeteta i štovanja prema onim herojima koji više nisu među nama.

Ako želimo pohvaliti one koji u ovim momentima rade više i daju više onda su tu svi komunalni djelatnici, policajci, vatrogasci, svi djelatnici u zdravstvenom sektoru i oni koji svima njima pomažu, a ne podanici Andreja Plenkovića koji kroz krizni stožer provode operaciju COVID-19, a da možda ni ne znaju što zapravo čine. Oni možda i ne, ali on da. Andrej Plenković dobro zna šta se krije iza operacije COVID-19 i zna da je ono što on izvodi, kroz “izvođenje radova”, u našoj Hrvatskoj samo mala misija podanika globalnih moćnika i njihove globalne arhitekture.

Kreatori svijeta i života u njemu odlučili su kroz seriju projektiranih katastrofa prouzročiti ekonomski nestabilna razdoblja, poput onih koja nastaju kroz svjetske ratove. Da, i ovdje se radi o ratu, ekonomskom ratu koji je očito na početku.

Ovo možemo zaključiti zbog činjenice da je u javnost procurio dokument njemačke vlade i to službeni dokument Deutscher Bundestaga, i to izvještaj 17/12051. Isti dokument posljedica je standardnih njemačkih analiza 5+5, tzv. PESTEL ANALYTIC, što čine desetogodišnja predviđanja kroz koja se predviđaju ekonomska, demografska, nuklearna, industrijska, zdravstvena i druga stanja u svijetskom poretku kroz navedeni period. Navedeni dokument 17/12051 kojeg prilažemo nastao je 03.01.2013. Kroz tu analizu između ostalog točno je predviđeno kada će nastati pandemija Corona virusa, gdje će se prvo pojaviti i kako treba reagirati, odnosno što treba činiti država u takvim trenucima. Ta činjenica i šokira i fascinira u istom momentu. Sve ovo što se događa u svijetu i Europi dosljedan je i kiruški precizan način izvođenja i realizacije tog opakog projekta, kojeg mi nazivamo “Operacija COVID-19”. Toliko je sve precizno opisano da bi sigurno mogli reći kako se u ovim trenucima snima film po scenariju starom 8 godina. Dokument daje analizu onoga što će se dogoditi. Kako je moguće da je prije 8 godina netko točno predvidio šta će se i kada će se u svijetu događati. Prvi dio dokumenta 17/12051 govori o poplavama i što država treba činiti u tom slučaju. Drugi dio tog fascinantnog dokumenta govori upravo o analizi rizika i zaštiti stanovištva u slučaju pandemije uzrokovane virusom kao što je “Modi-SARS”. Radi se o shematskom planu kako treba reagirati kada se to dogodi. Uz to predviđene su i žrtve, odnosno štete koju će takva epidemija uzrokovati. Angela Merkel je nadavno izjavila da će najvjerovatnije 70% ljudi biti zaraženo virusom COVID-19, a koji podatak se nalazi upravo u tom dokumentu. Kroz grafiku posljedica epidemije možemo vidjeti utjecaj na ekonomiju, ljudska bića, životnu sredinu, smrtne slučajeve i ostale efekte. Prema ovom dokumentu u svijetu bi, kao izravna posljedica ove pandemije, trebalo umrjeti oko 7,5 milijuna ljudi, te milijuni onih koji će imati posljedice te bolesti i milijuni onih kojima će trebati pomoć. Na vrlo nejasan način spominju se i nestali. Čak jedna trećina od 7,5 milijuna stradalih trebala bi biti nestala. Ne objašnjava se kako su nestali, međutim u Kini doista ima veliki broj proglašenih nestalima, a radi se uglavnom o kritičarima. U svakom slučaju najveće štete trpe ljudska bića. Nakon njih je, po izvještaju Bundestaga, najviše stradala ekonomija i to posebice mali i srednji poduzetnici i obrtnici. Države poput naše, koje uglavnom žive od turizma i djelatnosti vezanih na turizam, biti će ekonomski i socijalno bačene na koljena.

Ono što posebno zabrinjava je predviđen utjecaj na javni red. Predviđa se mogućnost neposluha, nereda… Političke i psihološke posljedice će biti tolike da svijet nakon ovog jednostavno neće biti isti.

Vezano za Corona virus, dokument 17/12051 do detalja opisuje sva njegova obilježja, kao što je vrijeme inkubacije, vrijeme razvijanja simptoma, kakvi su i kakve probleme izazivaju te posljedice u smislu smrtnih žrtvi. Ono što najviše šokira u tom dokumentu jest trajanje ove operacije COVID-19. Prema tom dokumentu trebalo bi se manifestirati kroz tri faze, od kojih je ova prva najsnažnija, te trajati 3 godine. Ukoliko uzmemo u obzir naše medije koji prvo govore o 3 tjedna, zatim 3 mjeseca, a nedavno i izjavu Donalda Trumpa kako bi moglo trajati i oko 6 mjeseci, tada se polako približavamo i ovoj zastrašujućoj brojki od 3 godine.

U ovom dokumentu 17/12051 gotovo do detalja razrađene su i mjere kojima će se služiti vlade kako bi navodno suzbile virus. Kako ih ne bi pobrojavali reći ćemo da su to upravo one mjere koje provodi naša Vlada. U dokumentu se i spominje što će se u stvari time postići. Doći će do situacije da vlasti žestoko prodiru u intimu i privatnost svakog čovjeka. Ući će u naše telefone i moći će nadzirati iste. Zatvoriti će nas u naše domove, pa i tamo će nas nadzirati. Ono što je mene posebno nasmijalo u dokumentu Bundestaga jest pojava instituta SAMOIZOLACIJE, za što držim da je najbrutalniji oblik ugroze ljudskih prava i sloboda kojeg neke vlade, uključujući i našu, provode. Dakle, i u privatnosti svog doma strahujete od ruke zakona, od vlasti koja vas terorizira sve strožijim mjerama i naredbama.

Tim dokumentom Njemci predviđaju čak i restrikcije u prehrambenoj industriji, nalik na one u drugom svjetskom ratu, kada su važnije namirnice bile na popisu samo za vojsku i javne službe.

Zaključak ove analize je da će pandemija jednom proći, no da će posljedice trajno ostati u kvaliteti socijalnih prava. Neke nepopularne i rigorozne mjere koje se ovim procesom razviju, nastaviti će se provoditi i nakon pandemije. Naše vlade će nas ograničavati i nadzirati, a sve u režiji velikih svjetskih “projektanata”. Sva ta kršenja naših građanskih prava objašnjavati će se iluzornom frazom nužne potrebe zbog sprječavanja anarhije.

Bilo kako bilo sadržaj dokumenta kojeg prilažemo i referiramo je apsolutni naputak za mjere i naredbe koje donose stožeri diljem svjeta, a kojeg slijepo provode i naši podanici Andreja Plenkovića – podanika svjetske industrije moći, popularno nazvane G20. Zanimljiv je i intrigantan podatak da je u jeku epidemije Andrej Plenković proveo unutarstranačke izbore HDZ-a, a već slijedeći dan krenuo u oštru ofenzivu ograničavanja socijalnih kontakata. Da je Andrej Plenković onaj tko zna više i tko obmanjuje građane Hrvatske neupitno potvrđuje činjenica da je prije dva tjedna organizirao sastanak sa vlasnicima vodećih hrvatskih medija, radnog naziva “OSTANI DOMA”, gdje su im zadane direktive o obliku i načinu javnog informiranja. Zanimljivo.

Na poslijetku možemo zaključiti da podanici Andreja Plenkovića nipošto nisu HEROJI! Oni su slijepi periferni realizatori podlog globalnog plana operacije COVID-19. Možemo jedino u odnosu na njih primijeniti ono biblijsko načelo, “Bože oprosti im, ne znaju što čine”. To je ujedno i najveći benefit zajednice koji mogu dobiti, iako su se neki od njih toliko uživili u ulogu diktatora do te mjere da su brutalno izobličili svoju javnu sliku. Posebice se to odnosi na ministra Davora Božinović, koji u, nazovimo ih, “mirnodobskim uvjetima” prije ove pandemije, nije niti približno ostavljao dojam takove odlučnosti i sigurnosti u svojim izjavama, odlukama i postupcima.

Zato, pustimo HEROJE na miru, oni pripadaju prošlosti. Molimo se za one koji samo rade svoj posao, a budimo podrška onima koji trpe i žrtvuju sebe zbog njih, ali i zbog nas.

Autor: Boško Županovič, mag. iur.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novi dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci proglašen Kastavcem mjeseca

Prof. dr. Goran Hauser s početkom akademske godine stupio je na dužnost dekana Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te je ...