Početna - IZDVOJENO - Hidroavioni od danas lete iz Novalje za Rijeku
Hidroavion

Hidroavioni od danas lete iz Novalje za Rijeku

U ponedjeljak, 6. lipnja u 13.30 sati biti će održano svečano otvaranje hidroavionskog pristaništa u Novalji. Od ove sezone u Novalji starta putnička linija hidroavionom koja će je svakodnevno povezivati sa Splitom i Rijekom.

Grad je tako ostvario suradnju s avioprijevoznikom European Coastal Airlines – ECA, tvrtkom sa sjedištem u Splitu, koja već povezuje brojne destinacije diljem Hrvatske te leti prema dvije destinacije u Italiji.

Vrijeme letenja na relaciji Novalja – Rijeka  iznosi samo 23 minuta, dok vožnja na relaciji Novalja – Split traje 43 minute.

Letovi hidroavionom prvenstveno su dodatak turističkoj ponudi, ali također pružaju priliku i domaćem stanovništvu da do nekih odredišta koriste jedinstvenu liniju koja će ih u jednom potezu vrlo brzo dovesti do željenog odredišta.

Iako ECA po svojim standardima leti iz luke u luku, po potrebi turiste može preuzeti direktno na aerodromima, što je jako praktično ukoliko se radi o avio-gostima i charterima. Statistike ukazuju da se boravak na destinaciji znatno skratio, a da je dolazak avio kompanijama, pogotovo onima low cost ili charterima sve poželjniji.

Osim brzine, komfora i sasvim ugodnih cijena karata, turisti dobivaju i novu, dodatnu  mogućnost prijevoza do destinacije te im se pruža i poseban, nov, pomalo ekskluzivan doživljaj letenja hidroavionom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...