Početna - IZDVOJENO - Hidroavioni od danas lete iz Novalje za Rijeku
Hidroavion

Hidroavioni od danas lete iz Novalje za Rijeku

U ponedjeljak, 6. lipnja u 13.30 sati biti će održano svečano otvaranje hidroavionskog pristaništa u Novalji. Od ove sezone u Novalji starta putnička linija hidroavionom koja će je svakodnevno povezivati sa Splitom i Rijekom.

Grad je tako ostvario suradnju s avioprijevoznikom European Coastal Airlines – ECA, tvrtkom sa sjedištem u Splitu, koja već povezuje brojne destinacije diljem Hrvatske te leti prema dvije destinacije u Italiji.

Vrijeme letenja na relaciji Novalja – Rijeka  iznosi samo 23 minuta, dok vožnja na relaciji Novalja – Split traje 43 minute.

Letovi hidroavionom prvenstveno su dodatak turističkoj ponudi, ali također pružaju priliku i domaćem stanovništvu da do nekih odredišta koriste jedinstvenu liniju koja će ih u jednom potezu vrlo brzo dovesti do željenog odredišta.

Iako ECA po svojim standardima leti iz luke u luku, po potrebi turiste može preuzeti direktno na aerodromima, što je jako praktično ukoliko se radi o avio-gostima i charterima. Statistike ukazuju da se boravak na destinaciji znatno skratio, a da je dolazak avio kompanijama, pogotovo onima low cost ili charterima sve poželjniji.

Osim brzine, komfora i sasvim ugodnih cijena karata, turisti dobivaju i novu, dodatnu  mogućnost prijevoza do destinacije te im se pruža i poseban, nov, pomalo ekskluzivan doživljaj letenja hidroavionom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Kastvu započinju radovi proširenja gradilišta na Crekvini

Od utorka 19. siječnja privremeno neće biti moguće parkiranje na Crekvini radi daljnjeg širenja gradilišta.Za stanovnike stare jezgre osiguran je ...