Početna - KULTURA - Hit komedija Ukrađena ličnos’ ove nedjelje u Kastvu

Hit komedija Ukrađena ličnos’ ove nedjelje u Kastvu

U nedjelju, 22. srpnja u 21 sat, na 27. Kastafskom kulturnom letu nastupiti će Milan Lane Gutović.

Neponovljivi komičar i proslavljeni glumac ove godine na Kastafsko kulturno leto donosi izvrsnu hit komediju Ukrađena ličnos’. Publici će se predstaviti likom i djelom Srećka Šojića odnosno ulogom po kojoj ga prepoznaje šira publika iz komedija Bela lađa i Tesna koža.

Siniša Pavić, kreator lika Srećka Šojića, opisao ga je riječima: Srećko Šojić je paradigma našeg vremena, on nema nijednu pozitivnu osobinu, ni u životu, ni na poslu, a ipak je veoma omiljen. Ta se tvrdnja zrcali na predstavu problematizirajući moralnu sliku praktične, moderne i prilagodljive osobe kojoj su za postizanje osobnog cilja svi uvjeti i moralni izazovi bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uvjeti drugoj bi osobi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumijevaju poniženje i moralnu propast. Spretnošću i duhom seoske bitange, on se nameće Europskoj uniji kao kandidat za predsjednika.

Nijedan postavljeni uvjet njemu nije nesavladiv, jer ništa što nudi njega osobno i ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu osobnu izdaju naziva suradnjom. Sve što izgovori oboji lakoćom prevare, spretno izvrće realnost i virtuozno je prilagođava trenutku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

SKÅL KLUBU KVARNER POTVRĐENO DOMAĆINSTVO SVJETSKOG SKÅL KONGRESA 2022. GODINE

Na jučer održanoj online sjednici Generalne skupštine Skål International udruženja Skål klubu Kvarner jednoglasno je potvrđeno domaćinstvo Svjetskog Skål kongresa, ...