Početna - IZDVOJENO - “Homo si teć” po 20. put!
homo
foto: Grad Opatija

“Homo si teć” po 20. put!

Oko 15 tisuća sudionika očekuje se na ovogodišnjem 20. izdanju Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć” koji će se u središtu Rijeke, pod motom »Svi su pobjednici«, održati u subotu 16. travnja i nedjelju 17. travnja.

Subota je, najavio je na konferenciji za novinare predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać, rezervirana za promociju 25 različitih sportskih i rekreativnih klubova i udruga čiji će članovi demonstrirati svoje vještine na Gatu Karoline Riječke, dok će se najmasovnija ulična utrka u Hrvatskoj “Homo si teć”, trčati u nedjelju, skupa s još 5 utrka.

“Siguran sam da će “Homo si teć” i ove godine opravdati svoj alternativni naziv – praznik trčanja. Stoga pozivam sve koji to žele i mogu da nam se pridruže te da provedu dan na otvorenom, uz druženje, zabavu, ali i rekreaciju.” – izjavio je ovom prigodom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Velik broj trkača očekuje se i u natjecateljskom dijelu festivala koji se sastoji od utrke štafeta 3×7, 15. Riječkog polumaratona i po prvi puta – maratona.

“Rijeka i njezin festival “Homo si teć”, uz vrlo posjećen polumaraton koji se već profilirao na međunarodnoj trkačkoj karti, ove godine dobivaju i najvažniju od svih utrka, onu maratonsku koja je ujedno i ekipno prvenstvo Hrvatske, naglasio je predsjednik Atletskog kluba Ri maraton Radovan Šoljaga, objasnivši kako će maraton startati na Korzu i kretati se preko zaobilaznice do čvora Vežica, zatim u središte Rijeke sve do Opatije i nazad.

„Zadovoljni smo što se Opatija uključila u organizaciju premijernog 1. riječkog maratona, istaknuo je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić te naglasio kako je to rezultat izvrsne i kvalitetne suradnje koju Opatija njeguje s Rijekom što ova dva grada čini atraktivnijima u očima posjetitelja i potencijalnih turista. Dodao je da Opatija izdvaja značajna proračunska sredstva namijenjena sportu, te da je Opatija uključena u projekt Zdravi grad. Na kraju, gradonačelnik Opatije nalgasio je da rijeka i Opatija već ostvaruju kvalitetnu suradnju na nizu različitih projekata, i poručio da se nada kako će ovaj prvi riječki maraton zaživjeti i postati tradicionalan.

Uz natjecateljske utrke i najmasovniju utrku građana, u programu se mjesta ponovo našlo i za utrku osoba s invaliditetom Hendi cup te dm babybonus cup utrku za najmlađe.

“Babybonus cupom želimo podsjetiti roditelje koliko su za zdrav život i razvoj bitni redovito kretanje i bavljenje sportom. Prošle godine pridružilo nam se više od 4 700  djece i roditelja i nadamo smo kako će ovogodišnji odaziv biti još veći.”, rekla je Anđelka Ramljak, područna menadžerica dm-a.

Već jedanaestu godinu zaredom, “Homo si teć” podržava i Erste banka, istaknula je direktorica Regionalne direkcije Erste banke Tatjana Sundać dodavši kako ih raduje biti dijelom festivala koji promovira sport i rekreaciju kao zdrav način života i u koji se svake godine uključuje tako velik broj građana.

Na Gat Karoline Riječke u nedjelju će se održati i zabavni program u čijem će glazbenu dijelu nastupiti Josip Forembacher Big band i Dino Antonić & 4 Shades. Na istoj će lokaciji oba dana posjetitelji moći posjetiti i sajam trkače obuće i opreme “Homo si teć Expo”.

Podsjetimo na kraju kako “Homo si teć” ima i humanitarnu notu te da se kupnjom majice u šatoru na Korzu ili Intersport trgovinama u Rijeci, Labinu, Puli, Rovinju, Crikvenici i Zagrebu pomaže rad Udruge za sindrom Down “Rijeka 21”.

I riječki i opatijski gradonačelnik, Obersnel i Dujmić, na kraju su podsjetili građane da će zbog održavanja 1. riječkog maratona u nedjelju biti na snazi posebna prometna regulacija, te da će neke prometnice biti i zatvorene za promet, pa su ih zamolili da imaju razumijevanja. Također, pozvani su građani da se u nedjelju pridruže i svojim prisustvom daju podršku ovom festivalu sporta, koji u nedjelju obiluje raznim sportskim događanjima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...