Početna - IZDVOJENO - HRT se ipak vraća s Dorom u Opatiju 2019. godine?

HRT se ipak vraća s Dorom u Opatiju 2019. godine?

Iako još nema službene potvrde, hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije trebao bi se održati već iduće godine i to tradicionalno u Opatiji.

S HRT-a vijest još ne žele potvrditi dok se ne finalizira i usvoji godišnji plan, no čini se da će Hrvatska svog predstavnika za Eurosong od iduće godine birati sama, javlja Večernji list.

Vijest je to koja je posebno oduševila bivšu urednicu Zabavnog programa Kseniju Urličić koju mnogi nazivaju “mamom” ovog glazbenog natjecanja.

“Dora je moj projekt i jako se veselim njezinu povratku. Mislim da će ga pozdraviti i cijela estrada. Zadovoljni će biti i gledatelji jer vole sadržaje u koje su i sami uključeni”, kaže Urličić. Za povratak Dore zalaže se i glazbeni menadžer Zoran Škugor. “Po meni je Dora jedino rješenje. Narod mora biti taj koji odlučuje tko će Hrvatsku zastupati na Euroviziji”, dodaje Škugor.

I Maja Blagdan, koja je 1996. zauzela visoko četvrto mjesto na Euroviziji, pozdravlja povratak domaćeg glazbenog natjecanja. “Nedostaje nam takvih emisija i mislim da je to lijepa prilika da se okupe autori i izvođači i da se ponudi nešto novo. I da se osjećaj koji tamo dobijemo prenese dalje svijetu”, napominje pjevačica.

A osim zabave za puk, Dora bi mogla vratiti i stari sjaj Hrvatske na Euroviziji. Uvjereni su u to sugovornici Večernjeg lista koji naglašavaju da je evidentno da su pobjedničke pjesme s Dore imale puno bolji plasman od onih koje su izabrane interno.

Spomenimo kako je održavanje Dore u Opatiji bilo najavljivano i tijekom prošle zime, no tada se ipak odustalo zbog nepovoljne financijske situacije u HRT-u, a neslužbeno se može doznati da ni Grad Opatija nije bio spreman pristati na traženo iznimno visoko pokroviteljstvo. S obzirom na to da je HRT 2017. godinu zaključio s profitom od 100 milijuna kuna nakon poreza, možda se financijska situacija ipak nešto poboljšala te su se stvorili uvjeti za povratak Dore u Opatiju bez tako velike novčane potpore iz gradskog proračuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na Prvenstvu Hrvatske u karateu David Milinovich iz Jurdana osvojio 1. mjesto

Iako pod posebnim uvjetima održano je Prvenstvo Hrvatske u Karateu za kadete, juniore i U 21 održano u dvorani mladosti ...