Početna - IZDVOJENO - Hrvatski Olimpijski dan u Rijeci
hrvatski olimpijski dan
web

Hrvatski Olimpijski dan u Rijeci

U srijedu 10. rujna na Korzu u Rijeci od 10:00-12:00 sati bit će demonstrirani i predstavljeni razni sportovi kako bi se obilježio Hrvatski olimpijski dan. Rijeka je domaćin središnje nacionalne proslave Hrvatskog olimpijskog dana. Program obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana najavili su pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Valerij Jurešić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj, glavni tajnik Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Darko Ivošević te Aramis Naglić, predsjednik Kluba riječkih olimpijaca.

Program započinje u 10:00 sati podizanjem olimpijske zastave na Korzu, nastavlja se natjecanjem u nogometu, na poligonu ćemo moći vidjeti polaznike Univerzalne sportske škole,a  nakon toga olimpijci obilaze sportske terene. Tridesetak sportskih udruga grada Rijeke i Primorsko-goranske županije demonstrirati će 25 olimpijskih i drugih sportova (atletika, automobilizam, boćanje, boks, capoiera, gimnastika, judo, karate, košarka, nogomet, odbojka, plivanje, rukomet, sinkronizirano plivanje, skijanje, skokovi u vodu, sportski ribolov na moru, streličarstvo, streljaštvo, šah, taekwondo, tenis, triatlon, vaterpolo i veslanje) uz prezentaciju sporta osoba s invaliditetom i sport studenata te motivirati posjetitelje i prolaznike na bavljenje sportom.

U slučaju lošeg vremena, podizanje olimpijske zastave, pozdravni govori i program održat će se u Vijećnici Grada Rijeke. Pokrovitelji Hrvatskog olimpijskog dana su Hrvatski olimpijski odbor, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka. HOD je jedinstveni naziv za nacionalnu sportsku manifestaciju koja se obilježava 10. rujna, na dan je kad je osnovan Hrvatski olimpijski odbor, koji ove godine slavi 22. godišnjicu postojanja. Organizatori su pozvali svu djecu i roditelje da se pridruže proslavi Hrvatskog olimpijskog dana na Korzu, poručivši im da odjenu bijele majice kao simbol simbol mira, prijateljstva, razumijevanja, hodajte, trčite i krećite se te napravite prvi korak prema zdravom načinu života.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Osnovna škola D. Gervais Brešca od ponedjeljka na online nastavi s mogućnosti prihvata učenika na čuvanje

Na službenim stranicama Osnovne škole stoji obavijest :“Poštovani roditelji,Odlukom Župana, nastava za sve učenike organizirat će se online u tjednu ...