Početna - GOSPODARSTVO - Hrvatski premijer i slovenska premijerka sastali se u Opatiji
premijer u opatiji

Hrvatski premijer i slovenska premijerka sastali se u Opatiji

U subotu prijepodne u Opatiji, u blizini Slatine,  sastali su se hrvatski premijer Zoran Milanović i slovenska premijerka Alenka Bratušek te su zajedno odšetali do hotela Milenij gdje su održali sastanak. Sastanak se dogodio osam dana uoči ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Razgovarali su o odnosima dvaju zemalja i međusobnoj suradnji koja je neophodna pogotovo zato što se radi o dvjema zemljama susjedama, ali isto tako i (budućim) članicama EU. Premijerka Bratušek naglasila je kako je zdrava komunikacija i poslovna suradnja jedini pravi put, te kako Europska unija pruža mnogo prilika kako za političku, tako i za gospodarsku suradnju. Spremno je ponudila i bilo kakvu pomoć Hrvatskoj, ukoliko bude bilo potrebe, u smislu potpore ili savjeta.
Bio je to prvi susret Milanovića i Bratušek od ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora u Sloveniji i prvi susret u Hrvatskoj.
Ovaj je susret hrvatskog premijera i slovenske premijerke svojevrsna kompenzacija zbog nedolaska premijerke Bratušek u Zagreb na veliku proslavu hrvatskog ulaska u EU. Sloveniju će na toj svečanosti predstavljati predsjednik države Borut Pahor.

Nakon sastanka na terasi hotela Milenij, hrvatski premijer i njegova slovenska kolegica zajedno su odšetali do Ville Angioline gdje su davali izjave za medije.

Na samome kraju, premijerka Bratušek zahvalila se na ugodnom i toplom prijemu te još jedamput čestitala Hrvatskoj na ulasku u Europsku uniju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...