Početna - IZDVOJENO - Humanitarna akcija za Marinu Vukušić ide i dalje
marina

Humanitarna akcija za Marinu Vukušić ide i dalje

Dvadesetogodišnja Marini Vukušić boluje od vrlo rijetke i opake bolesti neurofibromatoze tip 2, koja joj je već oduzela sluh i djelomično vid te nepovratno oštetila motoriku. U sklopu humanitarne akcije “Svi za Marinu” do sada je prikupljeno 90.000 kuna, a za njeno daljnje liječenje potrebno je 80.000 eura.

Konferencijom za medije organizatori humanitarne akcije “Svi za Marinu” izvijestili su javnost da je dosadašnjim aktivnostima prikupljeno oko 90 000 kuna, što nažalost nije niti polovica od potrebnoga. Naime, za nastavak liječenja koji bi trebao biti u prvoj polovici rujna, Marini je potrebno 80 000 eura.

Marini je dijagnoza neurofibromatoze tip 2 postavljena prije pet godina, a do sada je imala niz teških operacija. Od ove rijetke bolesti u Hrvatskoj boluju svega dvije osobe, a u svijetu je poznato svega 67 slučajeva.

Organizator humanitarne akcije Ivan Majdandžić kazao je kako se Marinino stanje pogoršalo unatrag tri tjedna te je otkriven još jedan tumor. Organizatori ovim putem pozivaju sve ljude dobre volje, ali i privatna poduzeća i organizacije da se uključe u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Marinu Vukušić, jer je vremena sve manje. Dodao je kako sada više nije pitanje spašavanja Marinine motorike već života.

Prema riječima organizatora, Marina u Beč putuje definitivno, a 26. kolovoza u Rijeci ide na pregled magnetskom rezonancom na kojoj će se utvrditi trenutno stanje i daljnji tijek liječenja.

Osim već održanih aktivnosti u sklopu humanitarne akcije “Svi za Marinu”, od kojih je posljednje bila na dan utakmice HNK Rijeka – NK Hajduk, 15. kolovoza, kada je održan humanitarni koncert u Beach baru Morski Prasac na kojem su nastupili Duško Jeličić Dule i klapa Bonaca, slijede i daljnje sportske humanitarne utakmice. Ovaj put svoj prilog daju NK Grobničan i NK Rječina, koji će umjesto naplate ulaznica sav prihod dati za Marinu. S početkom školske i akademske godine, u akciju se uključuju i sve srednje škole u Rijeci, kao i riječko Sveučilište.

Idući tjedan od 24. do 28. kolovoza na Korzu, između pošte i Robne kuće Ri,  biti će postavljen štand na kojem će se prodavati majice i razni suveniri s natpisom humanitarne akcije. Krajem rujna ili početkom listopada slijedi i veliki koncert u Dvorani mladosti na Trsatu.

Humanitarna akcija “Svi za Marinu” ima svoju Facebook stranicu na kojoj se redovito objavljuju sve važne informacije o stanju djevojke.

Svi se mogu priključiti humanitarnoj akciji za Marinu Vukušić uplatom putem Hrvatske poštanske banke: IBAN HR 1823900013290644037 (za uplate iz Hrvatske) i SWIFT HPBZHR2X (za uplate iz inozemstva).

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...