Početna - IZDVOJENO - Humanitarni koncert za pomoć dvanaestogodišnjem Roku- Rockom za Roka
rockom-za-roka

Humanitarni koncert za pomoć dvanaestogodišnjem Roku- Rockom za Roka

Humanitarni koncert za pomoć dvanaestogodišnjem Roku pod nazivom ‘Rockom za Roka’ bit će održan 9. lipnja s početkom u 20 sati, u Omladinskom kulturnom centru Palach. Na koncertu će nastupiti šest riječkih bendova, cijena ulaznice iznosi 40 kuna, a sva prikupljena sredstva ići će u svrhu pomoći Roku. Nastupit će One piece puzzle, Johnatan, Moskva, Krešo i kisele kiše, The black room i Sunshine madness, a nositelj humanitarnog koncerta je Udruga Ri Rock. Roku se može pomoći i uplatom donacije na žiro račun otvoren u Adikko banci na ime Mario Vulić (za Roko Vulić), IBAN: HR 89 2500 0093 1100 65 808.

Rođen 3.08.2005., carskim rezom 3 tjedna prije termina. Očekivan, željen, voljen, prekrasan. Rekli su nam da smo dobili zdravog dječaka (nešto niže porođajne težine ) ali …uvijek postoji taj ali. Nakon dva dana rekli su nam da ima krvarenje 3 . stupnja i tu počinje nešto što ne razumije nitko tko to nije prošao. Strah, briga, borba, suze, smijeh, tuga, sreća…sve odjednom! U mjesecima i godinama koje su dolazile dijagnoze su se ljepile jedna na drugu. Bilo nas je po svuda i tu i tamo sam znala pokleknuti, ali brzo sam se dizala i nastavljala dalje. Od početka je prihvaćen i nikada nisam očekivala niti tražila išta osim da spava i da je sretan, a to i danas jedino želim. Roko je Lenneox- Gestault tip epilepsije ( jedan od najtežih, otpornih na anti-epileptike) , onda saznajemo da je i Eses sy , pa Cerebralna paraliza tj. U kliničkoj slici LGS-a jr motoričko, mentalno, govorno propadanje. Od prvog dana najgore je bilo nespavanje. Nije mogao spavati, plakao je , napadaji i tako iz noći u noć. Naravno da smo probali sve i svašta ne bi li on i ja mogli spavati…Puno puta je završio u EPI statusu na hitnoj, puno puta smo to rješavali kod kuće… Kad je imao 4 godine zahvaljujući matičnim stanicama situacija se značajno promijenila na bolje u smislu da je mogao odspavati 2 do 3 sata u komadu, prestao se bojati zvukova, počeli smo izlaziti van i to su velike stvari. Znam da se svi roditelji djece s teškoćama u razvoju bore s financijama jer se puno toga plaća, a za pokušaj olakšanja života jednostavno moramo nešto poduzimati. Mnogo je mjesečnih troškova samo za antipileptike. Kao i u većini obitelji tu je i stambeni kredit, a ostaju i one nedostižne stvari kojima bi si mogli olakšati život kao npr. dizalica za staviti ga u auto. Roko je veliki dječak i fizički ga je teško unositi i iznositi iz auta. Potreba za pomagalima kod obitelji poput naše je velika, a ona su izuzetno skupa i nama nedostižna. Uz pomoć auto dizalice za invalide i posebnih kolica-sjedalice za ulazak u more, moj Roko i ja bi mogli na plaže koje su većinom nedostupne,na snijeg. Teško je zamisliti kako je to na rukama unositi i iznositi veliku osobu u auto,more,krevet… I tako moj Roko raste, veseo, nasmijan, iako u kolicima stižemo svugdje i želimo svuda ići. Meni je teško tražiti pomoć, ali sama osoba ne može osigurati sve ono što treba djetetu 100 % -tnom invalidu. Ja nisam imala snage pokrenuti bilo što, ali postoje ovi divni ljudi koji su došli na ideju i odlučili nesto poduzeti. Hvala vam svima koji pomažete na bilo koji način.Naš žiro racun za donacije otvoren u Adikko Bank na Mario Vulić (za Roko Vulić) IBAN: HR 89 2500 0093 1100 65 808. Veliko hvala!
Tekst je napisala Rokova mama , Suzana Vulić.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Zvončarske grupe Općine Matulji se sastale s epidemiologom

Srijedu su se predstavnici Općine Matulji sastali sa predstavnicima zvončarskih grupa Općine Matulji kako bi razgovarali o nadolazećim pusnim danima ...