Početna - IZDVOJENO - Humanitarni moto susret za obitelj Šimić
humanitarni party
web

Humanitarni moto susret za obitelj Šimić

Riječki bikeri Fluminense Riders MC Croatia, pridružili su se humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za obitelj Šimić iz Viškova. Moto susretu, koji organiziraju od 26. do 28. lipnja u prostoru bivše vojarne u Klani, dali su humanitarni karakter. Naime, umjesto prodaje ulaznica, bit će postavljen štand za donacije.

Obitelj Šimić dobro je poznata široj javnosti, a nalazi se u vrlo teškoj financijskoj i zdravstvenoj situaciji. Naime, Marko Šimić, otac troje djece, prije tri godine iznenada se srušio te pao u komu i ostao posve bespomoćan. Već tri godine Marko je u vegetativnom stanju, a za njega se brine supruga Alisa, koja nastoji dobiti status njegovateljice kako bi ostvarila ikakve prihode. Da bi se mogla brinuti o Marku, Alisa je bila prisiljena dati otkaz i živjeti od 2.500 kuna Markove braniteljske mirovine, 1.250 kuna Markove invalidnine i 1.250 kuna dječjeg doplatka, koji će se uskoro smanjiti na 500 kuna. Još veći problem obitelji stvara proces deložacije koji im prijeti zbog nemogućnosti vraćanja bankovnog kredita.

U humanitarnoj akciji trenutno je prikupljeno više od 200.000 kuna, kao i hrana, sanitetski materijali i lijekovi. Ovu je akciju pokrenuo Riječanin Dalibor Horvat- Hoky, koji je preko medija čuo za Šimiće i u roku od mjesec dana digao cijelu Hrvatsku i dijasporu na noge.  Hoky je organizirao i humanitarni koncert koji će se održati 28. lipnja na Viškovu, a na kojem će nastupiti brojni izvođači. Do sada su organizirani nogometni turniri, a i na druge načine se prikuplja potrebna pomoć ovoj obitelji; angažirani su umjetnici za prodaju svojih djela u cilju pomoći obitelji Šimić, osnovana je Facebook grupa podrške i za ovaj su slučaj u vrlo kratkom vremenu čuli mnogi pa pomoć stiže sa svih strana.

Tako su se i članovi riječkog moto kluba Fluminense Riders MC, u sklopu svog ljetnog susreta u Klani, odlučili pridružiti humanitarnoj akciji. Moto susret u Klani traje tri dana, a očekuje se posjet moto klubova iz cijele Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.

Potpredsjednik kluba Damjan Stipanić poziva sve da posjete ovaj susret te simboličnim iznosima sudjeluju u pomoći za obitelj Šimić, a potom se upute na humanitarni koncert na Viškovu. Prije koncerta, Fluminense Ridersi MC sav će sakupljeni novac uručiti Alisi Šimić.

Sve informacije o donacijama i humanitarnim događajima mogu se pronaći na Facebook stranicama podrške za obitelj Šimić te Fluminense Ridersa MC.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...