Početna - GASTRO KUTAK - Humano Valentinovo za maturante

Humano Valentinovo za maturante

Održana radionica čokoladnih poklona za prve darivatelje krvi

Ovoga je ponedjeljka, 11. veljače, u organizaciji Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Opatija i Udruge za razvoj kulture mladih „Kulturni front“, u prostorima Crvenog križa održanaradionica izrade čokoladnih poklona i drugih slastica. Kako pojašnjavaju organizatori, svi produkti radionice poklonjeni su maturantima opatijskih srednjih škola, koji su 13.veljače , od 8 do 14 sati, u prostorijama Gimnazije Eugena Kumičića Opatija prvi put sudjelovali u darivanju krvi.
Budući da se prvo darivanje krvi često organizira u vrijeme praznika zaljubljenih, organizatori ove humanitarno-valentinovske radionice pobrinuli su se da, uz druge slastice, svaki novi darivatelj krvi dobije i prigodno čokoladno srce.

U radionici je sudjelovalo preko 20 mladih volontera, uključujući članove  organizatora, ali i Savjeta mladih Grada Opatije, Kluba 25 iz Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, ali i učenici Osnovne škole ‘Rikard Katalinić Jeretov’, a radionici su se na poziv pridružili i drugi mladi iz Opatije. Veoma je bitno istaknuti kako je cijela radionica vođena idejom „od mladih, mladima“, a cilj joj je potaknuti mlade iz Opatije na humanitarno i volontersko djelovanje za dobrobit svoje lokalne zajednice, ali i čovječanstva.

Organizatori su zahvalili voditeljima radionice, Radmili Rakac i Predragu Miladinoviću, koji su svoje bogato inozemno iskustvo u radu s čokoladom, kao i ljubav prema poučavanju mlađih generacija i brigu za druge, pretočili u izvrsnu radionicu, a posebne zahvale idu i tvrtki Higis d.o.o. koja je donirala velike količine čokoladne kuverture, od koje se radi rastopljena smjesa koja se kasnije oblikuje u prigodne poklone i slastice.

Zbog velikog interesa prema samoj radionici i stjecanju znanja i vještina u radu s čokoladom, organizatori u nagovjestili kako razmišljaju o organizaciji novih radionica za mlade.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Obavijest o zatvaranju ceste

Zbog održavanja utrke “6. Inter Cars Učka 2019” Obavještavamo da će zbog održavanja auto utrke “6. Inter Cars Učka 2019”, 14. srpnja ...