Početna - IZDVOJENO - I dječja djela mogu promijeniti svijet

I dječja djela mogu promijeniti svijet

Koordinacijski odbor akcije “Općina Lovran prijatelji djece” raspisao je natječaj za dodjelu nagrada za djela nesebične pomoći i solidarnosti “…i dječja djela mogu promijeniti svijet”

Djeca se u mnogim zemljama od najranije dobi uključuju u humanitarne akcije putem volonterskog i dobrovoljnog rada. Ona rado pomažu drugome djetetu, starijima, čine nešto korisno za svoju zgradu, razred, prijatelje, obitelj, susjede… U želji da se među djecom Lovrana počnu prepoznavati i cijeniti humana i vrijedna djela, pokrenuta je ova akcija čiji je cilj promocija solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta.

Na natječaj se mogu prijaviti djeca od 7 do 15 godina s mjestom prebivališta na području općine Lovran. Prijavu mogu podnijeti dijete samo, razred, prijatelji, nastavnici, roditelji, susjedi ili rodbina. Nagrade će se dodjeljivati za pruženu pomoć (drugom djetetu ili odrasloj osobi), pokretanje akcije prikupljanja pomoći u razredu ili susjedstvu te za učestalo pružanje pomoći svojim vršnjacima, starijim osobama i roditeljima ko i za volontiranje u udrugama za djecu ili u humanitarnim udrugama. Koordinacijski odbor Akcije Gradovi i općine prijatelji djece Općine Lovran i Općina Lovran dodijelit će nagrade, priznanja i pohvalnice za uzrast osnovnoškolaca na svečanosti u okviru programa obilježavanja Dana Općine Lovran.

Natječaj je otvoren od 22. ožujka, a rok za dostavu prijava je 12. travnja 2019. godine. Na natječja se prijavljuju djela ostvarena u prehodnoj kalendarskog godini. Prijave za dodjelu nagrada dostavljanju se na adresu: Općina Lovran (za Natječaj „… i dječja djela mogu promijeniti svijet“), Maršala Tita 41, 51415 Lovran. Prijava se podnosi na obrascu za prijavu (koji se može dobiti u pisarnici Općine Lovran ili na web adresi: www.općinalovran.hr ili www.dnd-opatija.hr. Svi zainteresirani za podnošenje prijava za sva dodatna objašnjena mogu se javiti predsjednici Odbora Sanji Škorić, tel: 051 272 443, e-mail:sanja@savez-dnd.hr ili Velinki Sušanj u Općini Lovran na tel: 051 291 045.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...