Početna - IZDVOJENO - Idem u Europu
Idem u Europu

Idem u Europu

Želiš li se zaposliti u nekoj europskoj tvrtki ili volontirati u europskoj organizaciji? I pritom ostvariti poticaj? Ili dobiti potporu za učenje jezika? Ili jednostavno spojiti ljubav prema upoznavanju nove kulture i stjecanje novih znanja i vještina?

Informativni danIdem u Europu omogućit će ti da ostvariš svoje planove ako su oni kombinacija upoznavanja Europe sa zapošljavanjem ili volontiranjem. U petak, 18. prosinca 2015., u Centru tehničke kulture Rijeka (Školjić 6, 1. kat) od 13 do 16 satiodržat će se tri besplatne radionice namijenjene mladima koju su zainteresirani za učenje, putovanje, zaposlenje i volontiranje u Europi. Na jednu od tri ili na sve tri radionice se možete prijaviti putem web obrasca na Internet stranici Centra tehničke kulture Rijeka.

Što je to EURES i kako ga koristiti, koje su posebne pogodnosti i poticaji za mlade kroz projekt Your first EURES job, kako dobiti potporu za učenje jezika prilikom zaposlenja u stranoj zemlji ili za odlazak na razgovor za posao saznat ćete na radionici Radi u Europi koju će održati EURES savjetnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Regionalnog ureda Rijeka Marina Ukalović Matijašić i Željko Marković. Radionicom Radi u Europi započinje informiranje u CTK Rijeka ovog petka.

Potom slijedi radionica Volontiraj u Europu koja će dati odgovore na pitanja kao što su: kako iskoristiti mogućnosti za mobilnost u sklopu Europske volonterske službe, što se očekuje od mladih volontera, koja su njihova prava, što je to organizacija domaćin i organizacija pošiljatelj, koja su pravila financiranja i ostali kriteriji. RadionicuVolontiraj u Europi, koja će se održati u 14 sati, će voditi Hana Galogaža iz Centra tehničke kulture Rijeka, riječke organizacije akreditirane za provedbu programa Europske volonterske službe.

Prijavljivali se za posao, stipendiju ili studij morat ćete se predstaviti životopisom. Europska unija standardizirala je predložak životopisa, poznatiji kao Europass, koji vam može pomoći da se što jasnije i kvalitetnije predstavite drugoj strani. Kako funkcionira, koje sve dokumente sadrži i kako se oni koriste moći ćete saznati na radionici Napravi CVkoju će voditi Iva Čatipović iz Centra tehničke kulture Rijeka, a njome će završiti informativno druženje u petak. Radionica je zakazana za 15 sati.

Radionicu zajednički organizirajuHrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Rijekai Centar tehničke kulture Rijeka uz financijsku podršku Agencije za mobilnost i programe EU,Ministarstva socijalne politike i mladih i Primorsko-goranske županije. Više informacija možete pronaći na Facebook događaju Idem u Europu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...