Početna - IZDVOJENO - Ilčić MOST-u: Ako stvarno želite reforme, nećete tražiti veliku koaliciju
božo petrov
foto: facebook

Ilčić MOST-u: Ako stvarno želite reforme, nećete tražiti veliku koaliciju

Predsjednik stranke Hrast Ladislav Ilčić na svome je blogu MOST-u uputio otvoreno pismo pod nazivom ”Ako stvarno želite reforme, nećete inzistirati na ”velikoj koaliciji” koje u nastavku objavljujemo u cijelosti.

Poštovani izabrani saborski zastupnici Mosta,

U predizbornoj kampanji isticali ste da su SDP i HDZ antireformske snage. Ako se stvori ”velika” koalicija, u njoj će većinu glasova imati te, po vašem mišljenju antireformske snage, koje Most, obzirom da će biti u manjini, neće moći ”natjerati” na provođenje reformi.

Ako ostvarite saborsku većinu samo s Domoljubnom koalicijom, mi iz te koalicije nećemo moći nijednu odluku bez vaše podrške. Drugim riječima, vi ćete nas moći ”natjerati” na one programske odluke koje su vama važne.

Ovaj argument neoborivo pokazuje da Most, ako će inzistirati na ”velikoj” koaliciji, u stvari ne želi reforme.

Kad bi jedinstvo svih ključnih političkih snaga bio najvažniji čimbenik za provođenje reformi, tada bi g. Petrov prije dvije godine u Metkoviću odmah oformio ”veliku” koaliciju sa Stipom Gabrićem – Jambom.

U demokraciji je normalno da postoji oporba i toga se ne treba bojati. Ukidanje oporbe značilo bi ukidanje demokracije i vraćanje u jednopartijski sustav. Političko prepucavanje protiv kojeg se borite neće se smanjiti uvođenjem jednopartijskog sustava i forsiranjem spajanja temeljno različitih političkih opcija. Novu političku kulturu mogu donijeti samo novi ljudi u politici, koji će poštivati različitost mišljenja a ne tu različitost pokušati nasilno ukinuti. Most u tom procesu može dati značajan doprinos, naravno, ako se za to odluči.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...