Početna - IZDVOJENO - Imovinske kartice opet javne ali ne u cijelosti
imovinske kartic
web

Imovinske kartice opet javne ali ne u cijelosti

Imovinske kartice državnih dužnosnika ponovno su dostupne javnosti, no ne u cijelosti. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na svoju je internetsku stranicu vratilo samo dio podataka o njihovoj imovini, bez onih čije je skidanje tražila Agencija za zaštitu osobnih podataka. Tako imovinske kartice vraćene na internet ne sadrže bračni status dužnosnika, broj djece, podatke o plaćama prije dužnosti i banke kod kojih su dizali kredite, piše RTL.

– Neće biti i nadalje objavljeni podaci koje je u samom rješenju Agencija za zaštitu osobnih podataka zabranila objaviti Povjerenstvu. Do okončanja upravnog spora ili nekih drugih relevantnih okolnosti, ti podaci neće biti dostupni – kazao je Davorin Ivanjek, član Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

U SDP-u su najavili da će idućeg tjedna po hitnom postupku mijenjati Zakon kako bi se kartice vratile na staro. Krivnju prebacuju na obje institucije i tvrde da kartice nije trebalo micati s interneta.

Izvor 24sata

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...